Microsoft Office 2010 - se skjermbildene

Vi har installert den ferdige utgaven av Office 2010.

Den er fortsatt noen uker unna for folk flest, men DinSide Data har fått tilgang til Office 2010 allerede, og har installert kontorsuiten på en av våre test-PC-er. I denne artikkelen viser vi deg skjermbilder av applikasjonene og funksjonalitet som skiller seg fra tidligere versjoner.

Les også Helt ny Office er klar

Dette er nytt

En av de store nyhetene er tettere knytning til nettskyen og online lagring og deling av dokumenter, blant annet knyttet til tjenesten SkyDrive (25 GB gratis lagring på nett).

Dessuten har Outlook fått integrert kommunikasjonshistorikk pr avsender, samt feeder fra både sosiale og forretningsrettede nettverk. Vi prøvde også å koble oss mot Facebook og Windows Live, uten hell, så denne funksjonaliteten ser ikke ut til å være 100% på plass ennå.

For øvrig byr Office 2010 på oppgradert grensesnitt, og "ribbon"-feltet i toppen følger nå alle applikasjonene, inkludert Publisher og Outlook.

Men dette er bare en liten del av nyhetene. Vi kommer tilbake til flere av dem i vår billedserie under, men ønsker du full oversikt over hva som er nytt i alle applikasjonene, anbefaler vi dokumentene som ligger på denne siden.

Våre skjermbilder, krydret med våre kommentarer:

Full installasjon okkuperer rundt 2.34 GB. Normal installasjon okkuperer rundt 1,7 GB.
Her er alle applikasjonene i Office 2010 Professional Plus.
Applikasjonene blir selvfølgelig tett integrert i Windows 7, her Outlook med oppgaver på startmenyen.
Typiske oppgaver knyttet til applikasjonene vil også dukke opp når du høyreklikker på ikonene på oppgavelinjen (Windows 7).
Word 2010 har fått et eget navigasjonsfelt til venstre, ikke ulikt Adobe PDF Reader. Det gjør det enkelt å navigere i store dokumenter, enten basert på miniatyrer av sidene, søk eller innholdsfortegnelse basert på overskrifter.
Applikasjonene har fått vesentlig forbedret tegne- og bildemuligheter. Her: Skyggelegging av bilder.
File-fanen kalles også "Office Backstage" og samler informasjon og typiske oppgaver knyttet til lagring og utskrift på en oversiktlig måte.
Full kontroll på utskriften i Office Backstage.
Lagring og deling av dokumenter i nettskyen er sentralt i nye Office 2010. Her får jeg direkte tilgang til mine 25 GB på SkyDrive, og kan åpne og lagre dokumenter dit.
Hvis du ikke er fornøyd med ribbon-grensesnittet, kan du fjerne og legge til knapper etter fritt ønske (nesten).
PowerPoint 2010 har blant annet fått langt flere overganger å velge mellom.
Outlook 2010 er tilpasset brede, høyoppløselige skjermer. Denne skjermdumpen er tatt fra en 1024 x 768-skjerm, og da ser det rotete ut. Men legg merke til at ribbon er på plass, samt den utvidede informasjonen jeg får om avsenderen under meldingsteksten.
Den utvidede informasjonen om avsender samler blant annet alle de siste epostene, vedleggene og avtalene jeg har fått og gjort med vedkommende. Etter hvert kommer også sosiale medier inn her. Absolutt en smart nyhet.
Publisher 2010. Vi har ikke fått testet denne applikasjonen særlig mye foreløpig.
Access 2010 med veivisere for nye databaser.
Excel 2010
One Note 2010 er en slags digital dokumentsamler.


Les også:
Lag PDF av nettsider
Ny OpenOffice.org er klar. Gratisalternativet til Microsoft Office
Få tilbake menyene i Office 2007