Microsoft Office 2007 beta 2

SNIKTITT: Vi har prøvekjørt Microsoft Office 2007, og her ser du en rekke skjermbilder av det som blir den største oppgraderingen av kontorsuiten på mange år.

Microsoft Office 2007 beta 2

  1. Se Office 2007 i praksis


Vi kunne i går bringe nyheten om den første offisielle betaversjonen av 2007 Microsoft Office Release System, bedre kjent under navnet Microsoft Office 2007, tidligere Microsoft Office 12.

De siste par døgnene har vi hatt Pro-utgaven installert på en av våre testmaskiner, og inntrykket så langt er stort sett positivt, men ikke udelt. Vi har for eksempel opplevd en del heng i Outlook 2007, og opplevd at enkelte meldinger er blitt vist helt feil. Det er uansett ikke snakk om et ferdigstilt produkt, de endelige versjonene er ventet i november (bedriftsmarkedet) og januar (privatmarkedet).

Men det nye grensesnittet og funksjonaliteten er nå så og si ferdig, og det er snakk om betydelige endringer fra tidligere versjoner både på overflaten og innsiden.

Her ser du grensesnittet i Word 2007. Klikk på bildet for stor versjon.
Her ser du grensesnittet i Word 2007. Klikk på bildet for stor versjon. Vis mer


Det viktigste nye på utsiden er at rullegardinmenyene er borte. Disse erstattes av av relativt brede, dynamiske remser i toppen som vil inneholde kommandoer tilpasset oppgaven du jobber med for øyeblikket, slik at du kan gjøre endringer direkte. Disse er igjen sortert i skilleark. Uvant, men det kan fort vise seg å være en effektiv endring.

Se Office 2007 i praksis

Enkelt og strømlinjeformet

Hva synes du?

Er det nye grensesnittet en forbedring? (Avsluttet)
Jepp, veldig bra(61%) 286
Forverring(16%) 74
Bryr meg ikke, bruker ikke MS Office(12%) 56
Verken bedre eller dårligere(11%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dette har samtidig gjort det mulig å fremheve kommandoer som har vært nyttige, men som tidligere har vært vanskelig tilgjengelig tidligere. En av utviklingssjefene, Julie Larson-Green, hevder at formålet er å gjøre arbeidsflyten enklere for dermed å kunne skape det resultatet brukeren er ute etter.

PDF-eksport, RSS og SMS

Dokumenter som lagres gjennom de nye Office-programmene vil være basert på XML. Det skal også være mulig å eksportere dokumenter til PDF-format direkte fra programmene, samt Microsofts eget XPS-format. Støtte for OpenDocument-formatet, som brukes av populære OpenOffice.org, står imidlertid ikke på listen fra Microsoft.

Microsoft Office 2007 beta 2

  1. Se Office 2007 i praksis


Mer spennende er kanskje integrasjonen av RSS-nyhetsfeeder direkte i Outlook, samt muligheten til å sende SMS i samme program. Man skal altså kunne sende SMS som om det var en vanlig epost, men detaljene rundt hvordan funksjonen for øvrig fungerer er fortsatt ikke klare. I Beta 2 er funksjonen derfor naturligvis deaktivert.

Se selv!

Vi har tatt en rekke skjermbilder av Office 2007-programmene, klikk her for å se dem alle sammen. Under hvert bilde finner du våre kommentarer.

Tar du sjansen på å installere betautgaven av Office 2007, kan du gjøre det ved å besøke denne siden.