Microsoft Office 2000 snart klar

Microsoft har sendt ut betautgaven av Office 2000 som vil bli lansert tidlig neste år. Den viktigste nyheten er betydelig mer vekt på støtte for web-dokumenter. Det er gode nyheter for alle som vil lette vedlikeholdet av Intranett- og Internettsider. I tillegg er det er også nyheter i grensesnnittet som skal gjøre hverdagen enklere for nye brukere.

DinSide Data har nettopp mottatt betaen fra Microsoft, og vil i tiden som kommer teste ut alle de nye funksjonene i praktisk bruk. Her er en kort oppsummering av de viktigste nyhetene før vi kommer tilbake med en mer fyldig test:

Web, web og mere web

Office 2000 vil komme i flere utgaver, og en av dem vil også inneholde FrontPage 2000. Integrasjonen mellom pogrammene vil være tett, slik at du f.eks. fra FrontPage kan bruke Word som editor. Men selv uten FrontPage 2000 vil Office 2000 være i stand til å hjlpe deg med å lage web-sider på en god måte.

Alle Office 2000-programmene kan nå lagre i HTML på en bedre måte enn før. I de tilfellene HTML ikke strekker til for å beskrive mer spesielle Office-spesifikke funksjoner, brukes XML (eXtensible Markup Language), som er mye åpnere.

Med Office 2000 kan du redigere web-sidene dine rett fra nettleseren. Finn frem siden, klikk Rediger-knapppen, og Office 2000 åpner det programmet som ble brukt i utgangspunktet for å opprette dokumentet.

Når du er ferdig å redigere, kan du ganske enkelt lagre direkte tilbake til web-serveren direkte fra eksempelvis Word (Dette betinger imidlertid at serveren kjører Microsoft FrontPage Server Extensions).

Samarbeid på Internett

En ny funksjon for bedrifter med arbeidsgrupper med medlemmer som er plassert på forskjellige steder, er muligheten for å lagre på en Web-server og la gruppemedlemmene poste innlegg og endringer til dokumentet. Alle Office-programmene har denne funksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enklere å bruke og vedlikeholde

Alle som har undervist nybegynnere vet hvor vanskelig det kan være å skjønne hva som er viktig i et program, og hva som er mer spesielle funksjoner. Dette forsøker Microsoft å løse ved å presentere bare de viktigste valgene nå du klikker en meny. Nederst i menyen er det en liten pil som du kan klikke på for å rulle ned hele menyen. Menysystemet har også en slags intelligens som i løpet av noen uker vil overvåke hva du gjør, og tilpasse menyene etter dette.

Også hjelpefunksjonen er blitt bedre, og plasserer seg nå ved siden av programvinduet og ikke oppå. Også grensesnittet i hjelpen er endret for at det skal bli lettere å finne frem

Reparerer seg selv

Nytt er også en funksjon som kan gjøre livet betydelig enklere for brukerstøttepersonell i bedrifter. Hvis oppsettet av en eller annen grunn har blitt ødelagt, kan du nå med et enkelt menyvalg reparere eller gjenta installasjonen slik den ble gjort første gang.

Office 2000 inneholder også funksjoner som lar nettverksansvarlige sette opp en skreddersydd installasjon med akkurat de komponentene han eller hun vil som så kan distribueres via nettverket. Spesielt Lotus har markedsført denne komponenttankegangen så lang, men nå kommer altså Microsoft etter.