Microsoft-nytt for spillentusiaster

For noen år siden var ikke Microsoft noen stor aktør på spillmarkedet, men nå kommer flere spill med høyt nivå på spillbarhet og grafikk. Microsoft vil også lansere flere nye styreenheter i høst, og blant nyhetene er et nytt ratt for bilspillere og en styreenhet som er en hybrid mellom en joystick og en gamepad.

På en pressevisning på tirsdag, fikk vi anledning til å kikke på de to nye styrenhetene fra Microsoft som kommer i salg til høsten. Vi fikk også se noen spillnyheter.

Den nye styreenheten Sidewinder Freestyle Pro lanseres først i september. Prisen blir 695 kroner inkludert mva, og da får du med spillet MotoCross Madness som blir lansert i august.

Sidewinder Force Feedback Wheel Pro
Sidewinder Force Feedback Wheel Pro Vis mer

Den andre store nyheten som ble vist frem var Sidewinder Force Feedback Wheel Pro. Modellen vi fikk se virker spennende, og prisen vil bli 1900 kroner, inkl. mva. levert med Monster Truck Madness 2 og Cart Precicion Racing. Produktet slippes på markedet i oktober.

Freestyle Pro

Måten du holder styreenheten er helt lik en vanlig gamepad. Freestyle Pro er en hybrid mellom en joystick og en gamepad. Den har alle funksjoner og knapper en gamepad har, i tillegg til at den har de samme funksjonene som en joystick.

Sidewinder Freestyle Pro
Sidewinder Freestyle Pro Vis mer

Det som gjør den så spesiell, er måten man styrer på. Freestyle Pro inneholder elektronikk som holder rede på hvilken posisjon "gamepad"en er i. Det betyr at hvis du bøyer den fremover, så tilsvarer det bevegelsen du får når du skyver stikka på joysticken forover. Det samme gjelder i alle retninger. Denne måten å styre på er uvant, og det tar tid å venne seg til. Men med litt trening går det fort bedre. Vårt inntrykk er at Microsoft har fått med seg fordelene fra både joystick og gamepad med Freestyle Pro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotball fra Microsoft?

Under demonstrasjonen av Freestyle Pro fikk vi også et lite glimt av hvordan
MotoCross Madness kommer til å bli. Spillet er foreløpig bare kommet til beta 2, men både grafikken og spillbarheten er meget imponerende. Vi gleder oss!

Microsoft-nytt for spillentusiaster

Det kommer også flere spennende ting fra Microsoft. I neste uke kommer de til å vise frem for pressen sine nye høyttalere med USB-støtte. Disse kommer ikke til å bli lansert før i desember.

Det går et rykte om Microsofts satsing på fotballspill. Alle som har vært i kontakt med Microsoft Football vet at dette ikke akkurat er et spill i toppklassen...
Uten at noe kan bekreftes, er det mulig at det kommer et nytt fotballspill før jul.