Microsoft med verdenskart

NYHET: Microsoft lar seg ikke stoppe av Google, og lanserer i disse dager en betaversjon av karttjenesten sin. Vi sjekker hva som er nytt med dette verktøyet!

Publisert
Sist oppdatert

Tjenesten Google Maps har en lengre stund latt brukerne navigere seg rundt USA og verden, og se nærbilder av storbyene tatt fra satelitt (dessverre er halve Oslo sentrum dekket av en sky). Det har også vært mulig å søke etter interessepunkter via Googles søkemotor.

Microsoft prøver å utkonkurrere denne tjenesten, og lanserte i går Virtual Earth, en lignende, men etter sigende mer omfattende tjeneste. Dessverre er det kun USA som er tilgjengelig for nøyaktig søk per i dag, men tjenesten vil utvides til å omfatte resten av verden.

Nærbilde av Los Angeles Convention Center, vårt andre hjem under E3-messene!
Nærbilde av Los Angeles Convention Center, vårt andre hjem under E3-messene! Vis mer


Grensesnittet til tjenesten er temmelig lett å forstå seg på: i venstre hjørne finner vi to søkefelt, der et av dem brukes til å finne spesielle navn eller kategorier (du kan for eksempel søke etter alle hoteller i New York-området, eller en spesiell restaurant i Philadelphia), mens det andre feltet brukes til å finne geografiske steder.

Du kan også velge om du vil se resultatet som veikart eller satelittbilde, og på satelittbildet kan du også få oversikt over veier, stedsnavn og bygninger.

Du kan zoome inn med musehjulet eller pluss/minus-tastene, og detaljnivået på satelittbildene er temmelig imponerende. Det er imidlertid tydelig at ikke all bildedata er like oppdatert - nærbildene av Los Angeles er både flotte og ferske, mens New York er kun i svart hvitt, og med World Trade Center-tårnene fremdeles på plass. Vi håper at det skyldes at tjenesten fremdeles har betastatus.

Søkeresultatene på interessepunkter som butikker, hoteller, restauranter og lignende, dukker opp som fargekodede tegn på kartet (du kan søke på flere typer steder samtidig, og hver av dem har forskjellig farge), samtidig som de vises i et vindu ved siden av kartet.

Oslo-området blir ikke mer detaljert enn dette.
Oslo-området blir ikke mer detaljert enn dette. Vis mer


En nyttig mulighet er også en funksjon som viser hvor du befinner deg. Du kan finne din egen lokasjon helt ned til noen få meter, forutsatt at du har en bærbar PC utstyrt med WLAN (og befinner deg i USA). Virtual Earth kan også finne din lokasjon ut fra din IP-adresse - vi forsøkte dette, og programmet fant øyeblikkelig ut at vi befant oss i Oslo. Men som sagt inneholder ikke programmet ordentlig kartdata for Europa, så denne lokaliseringen blir temmelig unøyaktig per i dag.

Det er tydelig at denne betaversjonen fremdeles har en del feil og unøyaktigheter, men Microsoft har visstnok store planer for tjenesten, blant annet svært høyoppløselige bilder av kjente landemerker. Det blir jo også spennende å se hvordan Google videreutvikler sin variant.

Du kan selv sjekke tjenesten her.

Microsoft med verdenskart


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer