<strong>FACEBOOK I NY DRAKT:</strong> Med Microsofts Silverlight-programvare kan du bruke Facebook på en ny måte.
FACEBOOK I NY DRAKT: Med Microsofts Silverlight-programvare kan du bruke Facebook på en ny måte.Vis mer

Microsoft med Silverlight-Facebook

Snasent program fra Microsoft gir deg en helt ny Facebook-opplevelse.

Vi har opptil flere ganger sett på hvordan du kan gi Facebook en liten ekstra piff, for eksempel i artikkelen Pimp my Facebook der vi tok for oss hvordan Facebook fixer kunne gjøre Facebook-opplevelsen bedre.

Også Microsoft har kastet seg på. Deres Silverlight-teknologi er en konkurrent til Adobe Flash for visning av multimedialt innhold, og nå har selskapet lansert en Silverlight-klient for Facebook.

Applikasjonen er fortsatt i beta (det samme er Silverlight v4 som kreves for å kjøre programmet) og kan lastes ned fra Microsoft.

Visuell overhaling

Når du bruker Silverlight beta client for Facebook legger du kjapt merke til at det visuelt er lite som minner om nettsidene til det sosiale nettverket:

Microsoft med Silverlight-Facebook


Hjem-siden er delt opp i tre, med filtre i venstre marg, nyhetsstrømmen i midten og de siste bildeopplastingene fra venner til høyre. I det hele tatt er det mye av selve layouten som minner om Facebooks vanlige nettsider, men grensesnittet er litt "friskere".

En kjekk ting med denne løsningen er at Silverlight-applikasjonen varsler deg øverst i hjørnet av skjermen når det skjer noe du har interesse av (f.eks. at noen kommenterer statusen din) uavhengig av hvilket program du bruker, på samme måte som en del Twitter-klienter.

Les også: Velg riktig Twitter-klient

Artikkelen fortsetter under annonsen

På toppen har du de samme menyvalgene som på Facebook, men du finner også photos og events der.

Microsoft med Silverlight-Facebook


Fotosiden gir deg en kjapp oversikt over de siste albumene dine venner har lastet opp (+ dine egne), og hendelsessiden viser deg en kalender med hva som skjer de neste dagene, både med tanke på bursdager og eventuelle arrangementer du er invitert til.

Noen småfeil

Siden programmet fortsatt er i beta er det ikke fritt for småfeil, men det vi har funnet til nå er ikke veldig graverende. Det vi håper kommer på plass ved neste iterasjon er støtte for skrolling med musehjulet, noe som i hvert fall ikke fungerer på vår testmaskin. Det er også enkelte andre ting, for eksempel at alle events vises 9 timer for seint (altså at avtalen på torsdag klokka 18 vises som om den var på fredag klokka 03).

Prøv selv! Hvis du synes dette så stilig ut, kan du laste ned programmet fra Microsoft (fungerer både for Windows og OSX). Hvis du ikke har Silverlight v4 beta fra før blir du bedt om å installere dette først (og sannsynligvis starte nettleseren på nytt).

URL: http://www.silverlight.net/content/...facebookclient/sfcquickinstall.aspx