Microsoft med ny SkyDrive-funksjonalitet

Synkroniser bare det du trenger.

Velg hvilke mapper du vil ha kopiert ned og synkronisert mot PC-en din, og høyreklikk på filer du vil dele i Utforsker.
Velg hvilke mapper du vil ha kopiert ned og synkronisert mot PC-en din, og høyreklikk på filer du vil dele i Utforsker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Microsoft og Google har lansert nye eller oppdaterte lagringsløsninger for nettskyen i år, som gjør det enkelt å synkronisere brukerfiler på tvers av PC-er, mobiler og nettbrett. En kan også gjøre dem tilgjengelig på nett fra en hvilken som helst enhet via et webgrensesnitt, både for visning og redigering av filer.

Les også:
Endelig kom Google Drive
Microsoft klar med ny SkyDrive

Flere valg

SkyDrive fra Microsoft er den rimeligste løsningen, og byr i tillegg på inntil sju gigabyte gratis lagring (25GB for eksisterende SkyDrive-brukere), men har manglet mulighet for å velge hvilke undermapper i skyen som skal synkroniseres mot PC-en. Dette har lenge vært på plass hos både Google Drive og Dropbox, som mange ser på som de argeste nettsky-konkurrentene.

Nå har imidlertid Microsoft oppdatert SkyDrive-klienten, skriver Mike Torres i den offisielle Windows-bloggen, og den viktigste nyheten er at du nå kan velge hvilke mapper som skal synkroniseres mot PC-en du sitter på.

Har du for eksempel 100 GB med filer på skydriven din og sitter på en Ultrabook med begrenset lagringsplass, kan du for eksempel bare synkronisere de mappene du har behov for i det daglige. Resten vil ligge trygt i skyen og kan aksesseres via nettleseren ved behov.

I tillegg kan du nå dele filer og mapper direkte fra Utforsker, ved å høyreklikke:

image: Microsoft med ny SkyDrive-funksjonalitet


Denne videoen viser hvordan selektiv synkronisering fungerer:

Tilgjengelig nå

Den nye klienten laster du ned fra denne siden hos Microsoft

Mer info om Skydrive finner du på skydrive.microsoft.com

Tema: Nettlagring