Microsoft LifeCam VX-6000

High Definision video og foto, pluss vidvinkel og 3x digital zoom - dette loves i følge teksten på esken. Vi synes det er litt ubeskjedent...

Noen ganger lurer vi på om Microsoft lager maskinvare for å tjene noen ekstra slanter, eller om det først og fremst gjøres for å promotere programvare og tjenester. Koblingen mellom tilleggsprogramvare og maskinvare er ofte sterk, som i dette tilfellet med de nye webkameraene og Live Messenger.

Montering og installasjon

Kameraet kommer med en rund fot, og selve kameraet kan vris og vippes i alle retninger. Foten viser seg å være mer fleksibel enn hva førsteinntrykket viser, med et enkelt håndgrep blir den en klemme som er grei å plassere på toppen av en flatskjerm eller skjerm på bærbar. Mekanismen er såpass stram at kameraet sitter bedre enn svært mange andre webkameraer, som ofte faller ned bare du kommer borti bordet når du reiser deg opp.

Microsoft LifeCam VX-6000


Installasjonen er ganske omfattende, du blir sterkt anbefalt om å først installere Live Messenger, deretter installeres drivere og kontrollprogrammet Lifecam. Det tar overraskende lang tid, selv med en rask linje til nedlastning.

Microsoft Lifecam er styreprogrammet. som i tillegg til bildekontrollen lar deg ta snapshots og videosnutter i forskjellig oppløsning. Det fungerer også som kontrollsenter i forhold til bruk av kameraet i andre tjenster, som Live Spaces.

Microsoft LifeCam VX-6000


I bruk

Kameraet har manuell fokus og en moderat vidvinkel. Manuell fokus er ikke vår favoritt, andre nyere webkameraer fungerer utmerket med autofokus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildekvaliteten er midt på treet, det er som vanlig den automatiske hvitbalansen som er problemet, særlig i blandet belysning.

Microsoft LifeCam VX-6000
Microsoft LifeCam VX-6000
Oppløsningen på video og foto kan settes til en slags HD-aktig oppløsning i kontrollprogrammet, men det er vel ikke akkurat det som leveres. Sammenlignet med kvaliteten fra et ordentlig HDV-kamera eller demomaterialet hos Microsofts Windows Media blir det ynkelige greier.

Microsoft LifeCam VX-6000
Microsoft LifeCam VX-6000
Det viser bare nok en gang at megapixler og bildekvalitet har lite med hverandre å gjøre.

En annen ting er at når du bruker kameraet til chatting fikk vi aldri høyere opppløsning enn 640x480, selv på svært raske nettforbindelser. Det gjaldt alle chatteprogrammene vi sjekket med.

Konklusjon

Kameraet leverer midt på treet, og i forhold til prisen er det ikke så galt i forhold til konkurrentene.

Men det finnes like bra eller bedre kameraer i samme prisklasse, vi har testet flere, og spanderer du noen hundrelapper til på et Logitech Ultra Vision er det en god del å hente.

Men: Ingen webkameraer gir så bra kvalitet som ekte videokameraer, eller videfunksjonen i gode kompaktkameraer for den saks skyld. Til det kreves mer maskinvare i selve kameraet, og det koster.

Microsoft LifeCam VX-6000 koster rundt 800 kroner og kan kjøpes i de fleste velassorterte nettbutikker og vanlige databutikker.

[Ugjyldig objekt (OPPSUMB)]