Microsoft ser nok for seg at tastaturet og musen skal være naturlige kompanjonger til de mange Windows 8-nettbrettene som vil bli annonsert rundt lanseringen av operativsystemet. Foto: Microsoft
Microsoft ser nok for seg at tastaturet og musen skal være naturlige kompanjonger til de mange Windows 8-nettbrettene som vil bli annonsert rundt lanseringen av operativsystemet. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft lanserer Windows 8 tastatur og mus

Spesialsydd for nye funksjoner.

Windows 8 begynner å nærme seg ferdigsstillelse, og Microsoft følger opp med å lansere et helt nytt tastatur og mus som er spesialsydd for det nye operativsystemet.

Som du sikkert har fått med deg, er det nemlig store endringer på gang i Windows 8. Det tradisjonelle skrivebordet med ikoner og trestrukturer er på vikende front - og det flate Metro-grensesnittet har i stor grad overtatt.

Et tastatur og mus som gjør det enkelt å navigere i det nye grensesnittet er dermed på sin plass, mener Microsoft, og lanserer Wedge Mobile Keyboard og Wedge Touch Mouse.

Smarte løsninger

Førstnevnte er et kompakt, flatt tastatur med egne taster for rask tilgang til flere av de nye funksjonene. Det kommer med et etui som automatisk skrur av strømmen når tastaturet puttes inn i det.

 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer


Musen ser helt annerledes ut enn en vanlig mus, overflaten er nemlig helt flat. Det er ikke så rart, da den er berøringsfølsom, og enkle fingerbevegelser lar deg scrolle både vertikalt og horisontalt. På undersiden sørger BlueTrack-optikk for at musen skal kunne brukes på nær sagt all slags underlag, ifølge produsenten.

 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer


Strømstyringen er helt spesiell. Når PC-en går i dvale, går også musen i dvale - med tilhørende minimering av strømbruken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer


Norske priser er foreløpig ikke kjent, men omregnet til norske kroner vil USA-prisene ligge på henholdsvis ca 500 kr for tastaturet og 420 kr for musen.

Mer info hos Microsoft.

Samleside: Windows 8