Microsoft Signature skal gjøre Windows-PC-er mye raskere. Foto: Microsoft
Microsoft Signature skal gjøre Windows-PC-er mye raskere. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft lanserer Signature - for en bedre PC-opplevelse.

Fjerner rett og slett all dritten på nye PC-er.

Synes du den nye PC-en din er treg? Det behøver ikke være at maskinvaren ikke holder mål, det kan like godt skyldes at den er overlesset med prøveversjoner og unyttige programmer og prosesser som kjøres i bakgrunnen. Ofte er dette programmer som overlapper funksjoner som allerede er standard i Windows, og som bare forvirrer brukeren med spørsmål og dialogbokser i hytt og vær.

All about the money

Hvorfor er det slik? Det handler selvfølgelig om penger. Hvis produsenten for eksempel installerer en tre-måneders versjon av et antivirusprogram, og du senere velger å fornye abonnementet ved å betale penger (etter utallige trusler om hvor viktig det er), får PC-produsenten en del av disse pengene. Bra for dem, men ikke alltid like bra for brukeren - deg.

For den kyndige PC-bruker er det en smal sak å fjerne uønskede programmer, og til en viss grad ta tilbake kontrollen. Noen velger til og med å formatere disken og installere Windows fra bunnen av, og legge inn kun det nødvendigste. Vi har selv gjort det en rekke ganger, og det fører - uten unntak - til at PC-en blir mer responsiv enn ved leveransen.

Microsoft løser problemet

Nå har også Microsoft sett seg lei på problemet, og lanserer Microsoft Signature. I praksis dreier det seg om PC-er som skal gi deg en optimalisert opplevelse, uten prøveversjoner, og kun med Microsofts egne programmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foruten vesentlige hastighetsforbedringer i oppsett, oppstart og avslutning, skal Signature også gi brukeren en mer strømlinjeformet og enklere Windows-opplevelse.

Initiativet kan ses på som et forsøk på å gi PC-kjøpere noe av den samme, rene opplevelsen som Apple gir med sine Mac-maskiner. Disse kommer utelukkende med Apples egne programmer når du kjøper dem.

Microsoft lover vesentlige hastighetsforbedringer.
Microsoft lover vesentlige hastighetsforbedringer. Vis mer


Kun USA - foreløpig

I første omgang får man kun kjøpt Microsoft Signature-PC-er online eller i en av de 21 Microsoft Store-ene i USA, men det er ventet at tilbudet vil utvides etter hvert. I disse butikkene kan man også få "oppgradert" PC-er til Signature-utgaver for 99 dollar, skriver Wall Street Journal.

DinSide har også tidligere skrevet om søppel-problemet på nye PC-er, blant annet i denne kommentaren

Du finner mer informasjon om tiltaket hos Microsoft.