Microsoft Signature skal gjøre Windows-PC-er mye raskere. Foto: Microsoft
Microsoft Signature skal gjøre Windows-PC-er mye raskere. Foto: Microsoft Vis mer

Microsoft lanserer Signature - for en bedre PC-opplevelse.

Fjerner rett og slett all dritten på nye PC-er.

Publisert
Sist oppdatert

Synes du den nye PC-en din er treg? Det behøver ikke være at maskinvaren ikke holder mål, det kan like godt skyldes at den er overlesset med prøveversjoner og unyttige programmer og prosesser som kjøres i bakgrunnen. Ofte er dette programmer som overlapper funksjoner som allerede er standard i Windows, og som bare forvirrer brukeren med spørsmål og dialogbokser i hytt og vær.

All about the money

Hvorfor er det slik? Det handler selvfølgelig om penger. Hvis produsenten for eksempel installerer en tre-måneders versjon av et antivirusprogram, og du senere velger å fornye abonnementet ved å betale penger (etter utallige trusler om hvor viktig det er), får PC-produsenten en del av disse pengene. Bra for dem, men ikke alltid like bra for brukeren - deg.

For den kyndige PC-bruker er det en smal sak å fjerne uønskede programmer, og til en viss grad ta tilbake kontrollen. Noen velger til og med å formatere disken og installere Windows fra bunnen av, og legge inn kun det nødvendigste. Vi har selv gjort det en rekke ganger, og det fører - uten unntak - til at PC-en blir mer responsiv enn ved leveransen.

Microsoft løser problemet

Nå har også Microsoft sett seg lei på problemet, og lanserer Microsoft Signature. I praksis dreier det seg om PC-er som skal gi deg en optimalisert opplevelse, uten prøveversjoner, og kun med Microsofts egne programmer.

Foruten vesentlige hastighetsforbedringer i oppsett, oppstart og avslutning, skal Signature også gi brukeren en mer strømlinjeformet og enklere Windows-opplevelse.

Initiativet kan ses på som et forsøk på å gi PC-kjøpere noe av den samme, rene opplevelsen som Apple gir med sine Mac-maskiner. Disse kommer utelukkende med Apples egne programmer når du kjøper dem.

Microsoft lover vesentlige hastighetsforbedringer.
Microsoft lover vesentlige hastighetsforbedringer. Vis mer


Kun USA - foreløpig

I første omgang får man kun kjøpt Microsoft Signature-PC-er online eller i en av de 21 Microsoft Store-ene i USA, men det er ventet at tilbudet vil utvides etter hvert. I disse butikkene kan man også få "oppgradert" PC-er til Signature-utgaver for 99 dollar, skriver Wall Street Journal.

DinSide har også tidligere skrevet om søppel-problemet på nye PC-er, blant annet i denne kommentaren

Du finner mer informasjon om tiltaket hos Microsoft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer