Microsoft-lansering 23. mai

Microsoft lanserer ny Surface Pro

Og nå kommer endelig Surface Studio til Norge.

NY SURFACE PRO: Nå er femte generasjon Surface Pro klar for markedet, og Norge er blant de første landene den blir tilgjengelig i. Foto: Microsoft
NY SURFACE PRO: Nå er femte generasjon Surface Pro klar for markedet, og Norge er blant de første landene den blir tilgjengelig i. Foto: Microsoft Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på forhånd knyttet store forventninger til Microsofts pressekonferanse i Shanghai i dag, og det ble blant annet spekulert i om det ville komme en ny Surface Book og en Surface Phone. Dessverre fikk vi ikke se noen av delene, i stedet benyttet Microsoft anledningen til å lansere den femte generasjonen Surface Pro.

Hvis du ikke er kjent med konseptet, er Surface Pro et kraftig nettbrett som kjører full Windows 10 professional. Det kan kjøpes med et tynt, avtagbart tastatur, som også fungerer som deksel til skjermen, samt en penn for presisjonsarbeid, tegning og notater.

Takket være den integrerte støtten i brettet, kan Surface Pro brukes nesten som en bærbar PC. Microsoft selv omtaler det som verdens mest allsidige laptop.

Alt er nytt

Ifølge Microsoft er femte generasjon Surface Pro, som bare heter Surface Pro, ny fra innerst til ytterst. Det skulle da kanskje også bare mangle, det er tross alt halvannet år siden forrige generasjon så dagens lys. Skjermen måler fortsatt 12,3 tommer, brettet er 8,5 mm tynt og veier 766 gram - tall som ikke skiller seg stort fra Surface Pro 4.

Støtten på baksiden kan nå vinkles 165 grader, slik at brettet blir lett skrånende. Dette har Microsoft kalt Studio Mode, og skal være optimalt for å lage skisser og ta notater direkte på skjermen.

Her har vi samlet noen bilder av nye Surface Pro. Trykk på dem for å se dem i stor størrelse (artikkelen fortsetter under bildene). Alle foto: Microsoft

Surface Pro vil bli levert i flere forskjellige versjoner basert rundt sjuende generasjon Intel Core-prosessor (Kaby Lake), og Microsoft fremhever bedre batteritid som en av de store forbedringene fra forrige generasjon. Som eksempel på dette, trekker de frem en konfigurasjon med Core i5-prosessor, 8 GB RAM og 256 GB SSD - denne skal klare 13,5 timer med kontinuerlig videoavspilling før du må finne fram laderen.

Til sammenligning målte vi forgjengeren til å holde i 8-9 timer med variert, lett bruk.

I tillegg fremhever Microsoft den nye Surface Pen - som skal være mye mer nøyaktig og raskere enn på forrige generasjon, noe som skal gjøre det mer fristende og enklere å bruke Surface Pro til notater og skisser.

Surface Dial skal også fungere sammen med nye Surface Pro. Dette er en sylinderformet sak som kan legges på skjermen for å interagere med maskinen på en helt ny måte, og ble først vist fram i forbindelse med lanseringen av Surface Studio i fjor høst.

OPPDATERT: Prisene for Surface Pro vil starte på 8.999 norske kroner for versjonen med Core m3-prosessor, 4 GB RAM og 128 GB SSD. Den dyreste, med Core i7-prosessor, 16 GB RAM og 1 TB SSD, vil derimot koste 29.499 kroner. Tastaturdekslet er ekstrautstyr.

Surface Pro blir tilgjengelig både i Norge og resten av verden 15. juni, får vi opplyst fra Microsoft.

Surface Studio kommer til Norge

Microsoft benyttet samtidig anledningen til å fortelle at den spennende alt-i-ett stasjonære PC-en Surface Studio omsider er klar for flere markeder - inkludert Norge.

Denne ble vist fram første gang i oktober i fjor, og vakte stor begeistring med sine innovative løsninger. Her på Dinside omtalte vi den som Microsofts svar på Apples iMac.

SURFACE STUDIO: Alt-i-ett-PC som er myntet på brukere som ønsker kreativ utfoldelse. Foto: Microsoft
SURFACE STUDIO: Alt-i-ett-PC som er myntet på brukere som ønsker kreativ utfoldelse. Foto: Microsoft Vis mer

Skjermen er bare 1,5 cm tykk, og kan legges nesten helt flatt - slik at man enklere kan tegne og gjøre notater direkte på den.

Også Surface Studio kommer til Norge 15. juni. Prisene er ikke klare, men i USA startet prisene ved lanseringen på rundt 3.000 dollar (25.000 norske kroner).

OPPDATERT: Prisene starter på 32.499 kroner inkludert moms i Microsoft Store

Dinside kommer tilbake med flere data når vi får produktene til test.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!