Xbox One S All-Digital Edition

Microsoft lanserer heldigital Xbox One

Diskdrevet er tuppet ut, men størrelsen er den samme.

<strong>XBOX ONE S ALL-DIGITAL EDITION:</strong> Microsoft lanserer en ny utgave av Xbox One S uten diskdrev. Foto: Microsoft Studios
XBOX ONE S ALL-DIGITAL EDITION: Microsoft lanserer en ny utgave av Xbox One S uten diskdrev. Foto: Microsoft Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens vi venter på at en ny konsollgenerasjon skal starte - det vil trolig skje tidligst neste år - lanserer Microsoft et nytt tilskudd til Xbox One-familien. Xbox One S All-Digital Edition er, som navnet tilsier, en heldigital utgave av spillkonsollen.

Den store forskjellen mellom All-Digital-utgaven og den vanlige Xbox One S, er at førstnevnte kommer uten diskdrev for CD, DVD og Blu-ray. Som altså betyr at spillkonsollen er avhengig av Xbox Store for spill, filmer og TV-serier. Den integrerte lagringsplassen er på 1 TB og du kan utvide det med en ekstern lagringsenhet.

Det ser for så vidt ikke ut til at Microsoft har gjort noe med størrelsen på konsollen selv om diskdrevet er fjernet.

I en pressemelding skriver Microsoft at den nye Xbox One S-utgaven er for dem som foretrekker digitale spill og som er ute etter den rimeligste måten å spille på. At digitale spill er rimeligere, er en sannhet med moderasjoner. Riktig nok er det gode tilbud på Xbox Store fra tid til annen, men nye spill er som regel rimeligst å kjøpe fysisk - og det gjelder også Nintendo Switch og PlayStation 4.

Tre spill er inkludert

Med lanseringen av Xbox One S All-Digital Edition fronter Microsoft også sin egen Xbox Game Pass-tjeneste, også kjent som «Netflix for spill», hvor du betaler 99 kroner i måneden og får tilgang til hundrevis av spill.

Xbox One har også en forholdsvis innholdsrik film- og TV-katalog, og innholdet man kjøper eller leier på konsollen, kan også ses på Windows 10-enheter. I tillegg til at apper som Netflix og Spotify kan lastes ned.

Med i esken til Xbox One S All-Digital Edition medfølger det en hvit spillkontroller og spillene «Minecraft», «Forza Horizon 3» og «Sea of Thieves». Det er uvisst om de ligger forhåndsinstallert på konsollen, eller om det er snakk om nedlastningskoder. Vi holder en knapp på sistnevnte.

Lanseringen er satt til 7. mai, og konsollen har en veiledende pris på 2299 kroner. Et raskt søk på Prisjakt viser at Xbox One S standardutgaven går for 1990 kroner (før frakt) med «Forza Horizon 4» inkludert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer