Microsoft lanserer annerledes spillutstyr

Den store høstlanseringen av spillprodukter til Microsoft nærmer seg med stormskritt. I tillegg til nye joysticker, kommer spesialenheter for stemmestyring og strategispill.

Microsoft er kjent for å lage svært solid spilleutstyr, og for stadig å oppdatere og videreutvikle sine produkter. Selskapet offentliggjorde nylig sine kommende produkter som vil dukke opp i butikkene i løpet av høsten. Dette er gledelige nyheter for spillentusiaster ute etter mer kontroll!

Joysticker

Først og fremst er det tre nye joysticker som lanseres i løpet av høsten. Ingen er direkte revolusjonerende produkter, snarere forbedringer av eksisterende teknologier.

Det rimeligste alternativet er SideWinder Joystick, hvis fordeler er komfortabel utforming, åtte knapper, og utrolig enkelt oppsett som foregår via USB. Det er ikke nødvendig å installere programvare, så joysticken er klar til bruk med en gang. SideWinder Joystick kommer til å koste 299 kroner inkl. mva.

SideWinder Precision 2
SideWinder Precision 2 Vis mer

Den kanskje viktigste joysticken Microsoft nå lanserer er SideWinder Precision 2. Denne byr på den beste kombinasjonen av pris og funksjonalitet – hele mekanismen er ombygd for å gi mer nøyaktig kontroll over spillene. Joysticken har åtte funksjonsknapper, og ved hjelp av den medfølgende programvaren, kan den programmeres til å utføre 16 forskjellige funksjoner. Prisen på Precision 2 er 499 kroner inkl. mva.

Toppmodellen heter SideWinder Force Feedback 2. Den er basert på det samme designet som Precision 2, men med avanserte Force Feedback-funksjoner. Joysticken skal kunne generere over 100 kraftimpulser, takket være en optimalisert overføring av effektene og en forbedret strømforsyning. Dessverre er den ganske dyr (1.099 kroner inkl. mva.), men det prisen for høyere realisme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strategi og stemmestyring

Strategic Commander
Strategic Commander Vis mer

Det kanskje mest interessante produktet Microsoft lanserer er SideWinder Strategic Commander. Dette er en kontroller spesialdesignet for strategispill, og brukes sammen med musen. Poenget er at Strategic Commander skal erstatte de ofte kompliserte tatstaturkombinasjonene, som kreves for å kunne gi detaljerte ordre i mange spill. Nå kan du ha høyrehånden på musen og venstrehånden på Strategic Commander, og bruke den til å utføre avanserte oppgaver. Den har seks knapper, tre skiftknapper og en profilbryter, som til sammen gir opptil 72 mulige tastekombinasjoner.

Den medfølgende programvaren inneholder over 30 profiler til de mest populære strategispillene, og skal gjøre det unødvendig å bruke tid på å lære seg kompliserte tastekombinasjoner. Prisen på vidunderet er 599 kroner inkl. mva.

SidenWinder Game Voice er en stemmekommunikasjonspakke, som lar deg snakke med medspillere over nettverk eller Internett. Dette er en svært nyttig funksjon. Tastaturet fungerer nemlig ikke spesielt godt til slike formål. Dette tar unødvendig mye tid og oppmerksomhet. Med Game Voice kan du si det du trenger uten å måtte se etter de riktige tastene, og du kan også velge hvem du vil si det til. Du kan dele spilldeltagerne i grupper, og velge å snakke til kun noen eller en av dem. Dette gjøres med noen enkle tastetrykk. Til sammen 64 personer kan kommunisere samtidig. Prisen på Game Voice er 599 kroner inkl. mva.

Microsoft har ikke oppgitt endelige datoer for lansering av de nye produktene, men alle bør være tilgjengelige i løpet av høstmånedene.