Flere eksperter og analytikere har omtalt salget av Surface RT som en flopp. Nå kutter Microsoft prisene.  Foto: Microsoft
Flere eksperter og analytikere har omtalt salget av Surface RT som en flopp. Nå kutter Microsoft prisene. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft kutter Surface RT-prisene

Blir opptil 1.200 kroner billigere i Norge. Men hvorfor?

Microsoft har dumpet prisene på Surface RT med opptil 30 prosent.

Prisene ble satt ned fra og med 14. juli i USA. Inngangsmodellen med 32 GB lagringsplass er satt ned fra 499 dollar til 349 dollar, mens modellen med 64 GB lagringsplass har gått fra 599 dollar til 449 dollar.

Microsoft Norge bekrefter overfor DinSide at det er nye priser på Surface RT også her til lands.

I selskapets norske nettbutikk er 32 GB-modellen nå satt ned fra 3.890 kroner til 2.999 kroner. 64 GB-modellen kostet tidligere 4.950 kroner, men koster nå 3.699 kroner.

Les også: Har mistet all tro på Windows RT

Nestegenerasjonsmodeller på vei?

Microsoft har ikke sagt noe om årsaken til hvorfor prisene settes ned. Amerikanske PCWorld.com mener imidlertid det er et forsøk på å tømme lagrene i forkant av lanseringen av angregenerasjons Surface RT-enheter.

I juni tilbød Microsoft opptil 60 prosent rabatt på Surface RT til amerikanske bedrifter og skoler.

Microsoft har ikke avslørt salgstallene for Surface-serien, men i mars meldte Bloomberg at selskapet hadde solgt 1,5 millioner eksemplarer, ifølge ITavisen. Rundt 400.000 av disse skal imidlertid ha vært Surface Pro.

På ryktebørsen hevdes det at Microsoft skal svitsje over fra Nvidia Tegra 3-brikker til Qualcomm Snapdragon 800-prosesorer i nestegenerasjon Surface RT mot slutten av året. Det vil kunne gjøre at nettbrettene endelig vil få støtte for LTE.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lite ledig plass på Surface-nettbrett