<strong><strong>KUTTER:</strong></strong> Mens du tidligere kunne få opptil 30 GB lagringsplass hos Microsoft uten å betale, har dette nå blitt kraftig redusert. Foto: MICROSOFT
KUTTER: Mens du tidligere kunne få opptil 30 GB lagringsplass hos Microsoft uten å betale, har dette nå blitt kraftig redusert. Foto: MICROSOFT Vis mer

Microsoft kutter i Onedrive

Fra 30 GB til 5 GB om ikke du trykket på den magiske knappen.

Publisert
Sist oppdatert

I disse dager sender Microsoft ut e-poster til alle sine OneDrive-brukere.

Bakgrunnen er at selskapet nå er i ferd med å iverksette reduksjonen i lagringsplass, som vi varslet om før jul.

Det innebærer at Microsoft reduserer lagringsplassen for de som ikke betaler for tjenesten – ned fra 15 GB til 5 GB. Borte blir også bonusordningen, der man kunne få ytterligere 15 GB gratis (totalt 30 GB) om man brukte automatisk bildeopplasting fra telefonen.

Har du brukt mindre enn 5 GB til nå, vil du selvsagt ikke merke noe til endringen.

Det vil du heller ikke om du fulgte oppskriften vår på hvordan du kunne unngå at lagringsplassen ble krympet. Den er det imidlertid for seint å følge nå.

LES OGSÅ: Google med ubegrenset lagringsplass til bildene dine

Tilbys Office 365-abonnement

Er du blant dem som har brukt mer enn 5 GB lagringsplass uten å betale for tjenesten, altså at du plutselig har brukt mer enn den nye kvota, får du følgende muligheter fra Microsoft:

OneDrive-kutt

Hva gjør du nå? (Avsluttet)
Endringen rammer ikke meg(30%)
Bytter til en annen tjeneste(28%)
Brukte aldri OneDrive uansett(28%)
Nei, jeg får vel prøve Office 365, da(7%)
Sletter unna filer(4%)
Betaler for 50GB lagringsplass(3%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

  • Ett års Office 365-abonnement, som inkluderer alle Office-programmene og 1 TB lagringsplass (1.000 GB), uten å betale. Dette fordrer imidlertid at du legger inn kredittkortinformasjon, slik at abonnementet automatisk fornyes om du ikke sier det opp, men du binder deg ikke til å betale noe. Dette er noe Microsoft ellers tar 60 kroner per måned for.
  • Du kan betale for mer lagringsplass. Her tar Microsoft 20 kroner i måneden for 50 GB. Sammenlignet med andre aktører, får du dobbelt så mye plass hos Google for omtrent samme pris (100 GB til 2 dollar), og Microsoft er også dobbelt så dyre som iCloud, der Apple tar ti kroner per måned for 50 GB.
  • Du kan rydde opp og slette unna filer, slik at du bruker mindre enn 5 GB lagringsplass. Her får du tre måneder på deg.

– Vi innser at dette er store forandringer av en tjeneste du er avhengig av. Vi vil si unnskyld hvis dette oppleves frustrerende. Vi har tatt en vanskelig avgjørelse, men det er en avgjørelse som vil la oss drive OneDrive på en bærekraftig måte i fremtiden, skriver Microsoft i den samme e-posten.

Ikke ubegrenset lagring

For halvannet år siden fjernet Microsoft begrensningen på 1 TB lagringsplass i nettskyen for sine Office 365-kunder. Det så noen sitt snitt i å utnytte ved å laste opp store filmsamlinger og lignende, så Microsoft var i fjor nødt til å gå tilbake på dette tilbudet og gjeninnføre grensen på 1TB.

Dette ble også varslet før jul, og Office 365-kunder som har brukt mer enn 1 TB lagringsplass er også nødt til å rydde seg ned under 1 TB i løpet av året.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med nettskyen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer