Windows 8.1 blir ikke tilgjengelig før 18. oktober, men allerede nå kan du bestille OEM-utgaven i enkelte norske nettbutikker.
Windows 8.1 blir ikke tilgjengelig før 18. oktober, men allerede nå kan du bestille OEM-utgaven i enkelte norske nettbutikker.Vis mer

Microsoft klare med Windows 8.1-prisene

Begynner allerede å dukke opp i norske butikker.

Den 18. oktober er fullversjonene av Windows 8.1 å få kjøpt i butikkene. Fra og med samme dag kan du kjøpe nye PC-er og nettbrett med Windows 8.1 ferdig installert, og dersom du har en PC eller nettbrett med Windows 8 kan du oppgradere til 8.1 uten å betale en krone.

USA-prisene klare

Hvis du derimot ikke har det, og ønsker en full versjon som du kan gjøre hva du vil med, har Microsoft nettopp avslørt hva det vil koste for amerikanske brukere. Basisversjonen, den som ganske enkelt heter "Windows 8", vil koste 119,99 dollar veiledende, eller 710 norske kroner. Pro-utgaven vil koste 199,99 dollar veiledende, som tilsvarer 1.183 kroner. Det betyr at prisene ser ut til å ligge på nivå med Windows 8.

For de som vil oppgradere fra eldre Windows-versjoner gjelder egne priser.

Se den utrolige Windows-forandringen

OEM i norske butikker allerede

Microsoft har imidlertid sagt at prisene vil variere fra marked til marked, og vi har grunner til å tro at prisene vil ligge en god del høyere i Norge enn i USA, blant annet fordi enkelte butikkere allerede nå har fått OEM-utgaven av operativsystemet i vareregisteret. Ifølge Prisjakt.no starter prisene på 799 kroner for OEM-utgaven av Windows 8.1 standardversjonen. Denne kan altså forhåndsbestilles allerede nå i enkelte butikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OEM-utgaven låses til én PC, og kan ikke senere flyttes til en annen PC, slik du kan med en full lisens. For øvrig er det ingen forskjeller på en vanlig og en OEM-versjon av Windows 8.1.

DinSide kommer tilbake med flere norske priser når disse er klare.

Les også: Enkelte får tilgang til Windows 8.1 allerede nå