Microsoft klar med ny Windows Live

Microsoft har omsider lansert sin nye generesjon Windows Live-konsept etter lang betaperiode.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye generasjonen Windows Live består av en samling programmer og løsninger som integrerer Windows med nettbaserte tjenester. Sentralt står Windows Live Mail, Live Messenger, Writer, Photo Gallery og One Care Family Safety. Du finner en dyptpløyende forklaring på det opprinnelige konseptet her.

Stor suite

Windows Live Mail kan med fordel erstatte Outlook Express i XP, og er en mer avansert epostklient som blant annet støtter Hotmail, AOL mail, Gmail og Yahoo mail. Live Messenger er nå kommet til versjon 8.5, og er den mest brukte chatteløsningen på nettet i dag. Writer er et bloggeverktøy, mens Photo Gallery er et verktøy for å administrere, behandle og dele bilder og videoklipp. Du kan lese vår omtale av siste betaversjon her. Family Safety inneholder verktøy for sikker nettsurfing, blant annet.

Microsoft klar med ny Windows Live


Windows Live Photo Gallery er et glimrende administrasjonsverktøy for store bildesamlinger. Les vår omtale her.

Denne nye generasjonen Windows Live vil bli tilgjengelig på 36 språk, deriblant norsk, men i skrivende stund har vi kun funnet den engelske versjonen. Windows Live-programmene fungerer i XP og Vista, og er gratis men delvis reklamefinansiert. De deler samme installasjonsrutine, men du kan fint velge bort programmene du ikke vil installere.

Microsoft klar med ny Windows Live


Uansett hvilket program i Live-serien du ønsker å installere, må du gjennom disse valgene først

Din egen @live-adresse?

Samtidig åpnet Microsoft for at Windows Live-brukere kan få sin egen @live.com-epostadresse. Dette ses på som et ledd i prosessen med å nedtone "Hotmail" til fordel for Microsofts Live-satsning.

Du finner mer informasjon her. Følg også med på windowslive.no, der den norske versjonen ventes å bli tilgjengelig etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer