Microsoft kaster ut piratene

Xbox live blir piratfritt.

Nå må piratene seile sin egen sjø. Foto: Matthew Schubert
Nå må piratene seile sin egen sjø. Foto: Matthew Schubert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den første Xboxen kom på markedet, tok det ikke lang tid før noen kloke hoder fant ut hvordan de kunne modifisere konsollen til blant annet å spille brente spill. I tillegg kunne konsollen fungere som emulator (f.eks. for gamle Nintendo-spill), samt spille alt mulig av media via den fortsatt populære Xbox media center-programvaren.

Gleden var imidlertid kortvarig, for Microsoft bestemte seg raskt for å sperre Xbox live-tilgangen for alle som spilte med en modifisert maskin.

På Xbox 360 har det også de seneste månedene vært mulig å modifisere konsollen. Ved å gjøre dette (og dermed bryte med bruksvilkårene for Xbox live), har eiere av modifiserte konsoller hatt muligheten til å spille brente spill; enten det har vært backup-kopier av kjøpte spill eller spill man har lastet ned fra nettet på ulovlig vis.

Til nå har det også vært fullt mulig å spille slike spill på Xbox live, men i følge bloggen til Xbox-teamet, Major Nelson, har Microsoft lukket døra for modifiserte maskiner. Brukere med modifiserte konsoller vil bli sperret ute fra Xbox live dersom de prøver å logge på.

Ikke bare for å hindre piratkopiering

Grunnen til at Microsoft gjør dette er ikke kun for å hindre piratkopiering, men også for å sørge for at alle stiller likt når de spiller mot hverandre online. I teorien kan nemlig en modifisert Xbox 360 også endres til å gi andre fordeler når man spiller.

I kommentarfeltet under nevnte blogginnlegg er stemningen positivt til Microsofts tiltak, mens enkelte melder om at de har blitt tuppet ut uten å ha modifisert konsollen. Andre hevder fortsatt å kunne spille piratspill på Xbox live, så det er tydelig at tiltaket ikke er en suksess ennå.