Den nye appen Help + Tips har som formål å gjøre ting mer forståelig i Windows 8.1. Foto: DinSide
Den nye appen Help + Tips har som formål å gjøre ting mer forståelig i Windows 8.1. Foto: DinSideVis mer

Microsoft introduserer nytt hjelpesystem

Tar grep i Windows 8.1.

Salget av PC-er generelt og PC-er med berøringsskjermer spesielt, har så langt i år vært langt under alle estimater, noe vi nylig kunne melde om i denne artikkelen. Og nettopp det faktum at de fleste fortsatt foretrekker å styre PC-en med mus og tastatur, har gjort at Microsoft har vært nødt til å tenke nytt (eller skal vi heller si gammelt) når de straks er klare med den første store oppdateringen til Windows 8.

Rykk tilbake til Start (-knappen)

Flere "gamle" elementer vil være på plass, ikke minst startknappen, med rask tilgang til å skru av PC-en. Det vil også være mulig å gå rett til det klassiske skrivebordet så snart du er innlogget, slik at du slipper den heldekkende "Metro"-menyen hvis du ikke liker den.

Det har blant annet vist seg at det nye grensesnittet som altså først ble kjent under navnet "Metro", ikke er fullt så intuitivt å bruke med tastatur og mus som med fingerbevegelser. Endringene har vært omfattende, og mange har opplevd en del av dem som forvirrende. Dette har ført til massiv kritikk mot Microsoft, som nå ser ut til å ta kritikken på alvor - ved å påta seg rollen som veileder.

Les også: Se hva Microsoft har fjernet i Windows 8.1

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny app med hjelp og tips

For i Windows 8.1 introduseres et nytt system med hjelpeguider som skal gjøre opplevelsen mindre forvirrende, skriver Softpedia.

Først og fremst dreier det seg om appen "Help + Tips", men du kan også oppleve at det dukker opp piler og hjelpetekster som gir deg instrukser underveis i Metro-miljøet, som her:

Microsoft introduserer nytt hjelpesystem


Microsoft introduserer nytt hjelpesystem


Nyhetene skal allerede være på plass på de siste nesten-ferdige-versjonene av Windows 8.1 som har lekket til nettet den siste tiden.

Gratis når den kommer

Så spørs det da, om endringene i Windows 8.1 er store nok til å tilfredsstille både muse- og berøringstilhengere. Oppdateringen er uansett klar 17. oktober, og vil være gratis å laste ned og installere for alle som har Windows 8 på PC-ene sine fra før.

Les også: Se den utrolige Windows-forvandlingen