Microsoft International Football 2000

Vi har tatt en titt på det siste tilskuddet til Microsofts sportspill – International Football 2000. Svært mye har forandret seg i forhold til forgjengeren, men kan spillet måle seg med giganter som FIFA 2000?

Det er egentlig to områder som fotballspill kan utvikle seg på: grafikken og kunstig intelligens. Når det gjelder detaljer som antall lag og spillere, så er det egentlig blitt nådd en slags grense. Utviklerne Rage Software har fokusert på grafikken og intelligensen, og de har delvis lykkes. Rage er kjent for spill med høy visuell kvalitet og lite dybde, og det er også ganske synlig i dette tilfellet.

Du har en rekke valg i forhold til spillstilen til å begynne med: alt fra vennskapelige kamper til verdenscupen er tatt med. I tillegg kan du ta del i historiske kamper gjennom årene, og være med i avgjørende øyeblikk.

Pent å se på

Spillets designere har absolutt jobbet med det visuelle – spillerene beveger seg meget detaljert, og stadionene er lekre, med fine lyseffekter og varierende værforhold. Alt i alt er det svært fornøyelig å ta del i kampene, ikke minst takket være kommentatoren som for en gangs skyld ikke er direkte irriterende.

Et positivt trekk er de mange strategiske detaljene, som tillater deg å stille inn og eksperimentere med forskjellige taktikker. Dette er ganske originalt, om enn ikke helt nyskapende.

Oppførselen til spillerne er faktisk meget fornøyelig, og noe av det bedre vi har sett i et fotballspill. Alt i alt er realismenivået høyt, og muligheten å finjustere taktikken til ditt lag kompletterer en god fotballopplevelse.

Også kontrolldelen er bra gjennomført, i motsetning til mange andre spill. Vi anbefaler å spille med Microsofts gamepad, det gjør spillingen virkelig behagelig. Oppsettet er enkelt. Her er det ingen kompliserte tastekombinasjoner, men du har likevel full kontroll hele tiden.

Bør du vente på FIFA 2000?

Svaret er nok ja. EA Sports leverer et førsteklasses produkt gang på gang, og det er ingen grunn til å tro at de ikke vil gjøre det denne gangen også. International Football 2000 er ikke noe dårlig produkt, og har mange bra trekk, men det tilbyr dessverre lite nytt og revolusjonerende. Så er du utålmodig, kjøp deg IF 2000, men det er sannsynlig at du vil få mer for pengene hvis du venter litt til på FIFA 2000.