Simon Witts er en av sjefene i Microsoft
Simon Witts er en av sjefene i MicrosoftVis mer

Microsoft innrømmer ustabilitet

- Windows 98 og Me kræsjer i snitt hver tredje dag. Dessverre.

Ordene kommer ikke fra en anti-microsofter, men fra visepresidenten i Microsoft Europe, Middle East & Africa, Simon Witts. I dag er det visst lov å komme med pinlige innrømmelser, også i Microsoft.

Bedre og bedre dag for dag?

Under lanseringen av Windows XP på Oslo Plaza var det selvsagt bare én ting som var viktig, å fokusere på at Microsofts nye flaggskip er både raskere, mer stabilt og enklere enn tidligere Windows-versjoner. Hørt den før?

- Windows XP er mer enn ti ganger mer stabilt enn Windows 98 og Me. Det betyr at det i snitt vil gå minst én måned mellom hver gang du vil oppleve kræsj, fortsatte Witts, før han bedyret at han personlig ikke har opplevd et eneste kræsj, selv om PCen hans har stått på kontinuerlig de siste månedene.

Han har til og med regnet ut at forbedringene er så store at en vanlig PC-bruker vil oppleve langt mindre venting og ergrelser enn før. 40 timer mindre pr år, faktisk.

Ikke bare rosenrødt

Vi i DinSide-redaksjonen har også benyttet Windows XP i flere måneder. At operativsystemet er mer stabilt enn Windows 98 og Me er udiskutabelt, men hvis du forventer at den gamle PCen din blir raskere med Windows XP, vil du nok bli skuffet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om oppstarten for mange vil oppleves som raskere enn før, er det ikke til å legge skjul på at XP er glad i kraftig maskinvare. Svært glad. Det kan du blant annet lese mer om ved å klikke på lenken under.

Les vår grundige test: Windows XP i praksis

.

Du kan også diskutere denne artikkelen med andre ved å klikke under.