Microsoft inn på konsoll-markedet?

Overbevisende rykter vil ha det til at giganten Microsoft vil entre spillkonsoll-markedet, som hittil har vært dominert av firmaer som Sony, Sega og Nintendo. Konsollen går under navnet "X-box", og har imponerende egenskaper.

Etter å ha monopolisert PC-verdenen, vil nå Microsoft inn i våre spillkonsoller. Hittil har vi kjøpt produkter som PlayStation fra Sony, Nintendo 64,og det er ikke lenge til Segas Dreamcast dukker opp i butikkhyllene. Konkurransen tilspisser seg, og både Sony og Nintendo snakker om nye konsoller til neste år.

Det amerikanske tidskriftet Next Generation hadde nylig en artikkel om hvordan Microsoft og Intel har gått sammen om å utvikle et høyteknologisk alternativ til PlayStation 2 og Dreamcast. Dette er ubekreftede rykter, som både Microsoft og Intel har nektet å kommentere. Likevel har flere uavhengige kilder bekreftet at den såkalte ”X-Box” har vært under utvikling i flere måneder. Prosessen har vært holdt hemmelig for ikke å forstyrre lanseringen av Segas Dreamcast (Sega samarbeider nemlig med Microsoft).

Rå teknologi

X-Box skal være basert på relativt kjente teknologier: en 500MHz prosessor fra Intel (en AMD Athlon-versjon er også under planlegging), den nye GeForce-grafikkprosessoren fra NVIDIA, og en modifisert versjon av Windows CE som operativsystem. Denne kombinasjonen skal være omtrent like rask og kraftig som PlayStation 2. Det er imidlertid ikke den eneste løsningen, og Microsoft skal visstnok tillate andre prosessor- og grafikkteknologier.

Microsoft skal designe systemet, men selve produksjonen skal overlates til PC-produsenter som Dell eller Gateway. Den foreløpige lanseringsdatoen anslås til å være høsten 2000, med en pris på ca 300$ (omtrent 2300 kr). Vi venter spent på flere detaljer om konsollen og en eventuell bekreftelse fra Microsoft, og vil komme tilbake til saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen