Skydrive har blant annet fått en helt ny bildevisningsløsning som skal være mange ganger raskere enn den forrige. Foto: Microsoft
Skydrive har blant annet fått en helt ny bildevisningsløsning som skal være mange ganger raskere enn den forrige. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft har oppgradert SkyDrive

Mer lik Windows Utforsker, og vesentlig raskere.

Windows Live Skydrive er en gratis tjeneste fra Microsoft som lar deg lagre inntil 25 GB med personlige filer i nettskyen, og som dermed blir tilgjengelig fra hvor som helst.

Tjenesten har blant annet integrert med webutgaver av Office-programmene Word, Excel, PowePoint og OneNote, slik at du kan redigere dokumentene dine direkte i nettleseren og lagre dem på ditt eget SkyDrive-område.

Les også: Amazon lanserer gratis nettlagring.

Store endringer

Microsoft har nettopp annonsert at de har gjort store endringer i SkyDrive-grensesnittet, blant annet for å gjøre det mer familiært for alle som er vant til å bruke Windows Utforsker.

I tillegg skal tjenesten ha blitt vesentlig raskere, blant annet skal den nye bildeviseren være mange ganger raskere enn den forrige. Mye av fortjenesten ligger i at Microsoft har gått bort fra Silverlight-teknikken, og baserer nå tjenesten utelukkende på HTML5 og CSS3. Tjenesten skal også fungere like godt i Internet Explorer 9 som i nye versjoner av Firefox og Chrome, de tre dominerende nettleserne for øyeblikket.

Direkte tilgang til SkyDrive i Windows Utforsker er imidlertid ikke på plass, heller ikke muligheten til å laste opp hele mapper. Maksimal filstørrelse er nå økt til 100 MB pr stk.

Her er en video som viser "nye" SkyDrive:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon om alle nyhetene og forbedringene på Windows Live-bloggen.

Les også: Slik ser nettskyen egentlig ut