Snakk om oppgradering. Endelig lever Paint opp til navnet sitt. Foto: Microsoft
Snakk om oppgradering. Endelig lever Paint opp til navnet sitt. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft Fresh Paint

Endelig har Microsoft oppdatert Paint.

Programmet har vært mer eller mindre uforandret i 20 år, men nå kommer endelig Microsoft med en vesentlig oppgradert versjon av Paint. Navnet er Fresh Paint, grensesnittet er helt nytt og funksjonslisten vesentlig utvidet.

Realisme

Du kan fortsat velge mellom en rekke pensler og penner, slik du alltid har kunnet - men nå er realismen hevet flere hakk. Du kan for eksempel blande forskjellige farger mens malingen er våt, dyppe pensler i vann, og bruke vifte for å få fortgang i tørkeprosessen.

Når du starter programmet blir du møtt av et lerret som bakgrunn, men du kan også velge papirbakgrunn og forskjellige bakgrunnsfarger.

Programvaren ble opprinnelig utviklet av Materials Lab ved New Yorks Museum of Modern Art, og utviklerne har brukt mye tid på å kartlegge hvordan olje- og vannbasert maling oppfører seg på en bestemt overflate.

Krever Windows 8

Fresh Paint er gratis, men dessverre er den ikke for alle. Dette er nemlig en Windows 8-applikasjon, som kun fungerer i den nye Metro-sfæren på PC-er og nettbrett, tilgjengelig for nedlasting gjennom Windows store. Det skal fungere både med fingertuppene og med mus, og kommer også i norsk språkdrakt.

Du finner mer informasjon om Fresh Paint hos Microsoft.

Samleside: Windows 8