<strong><B>FRUSTRERENDE</B>:</strong> Alle som har opplevd blåskjerm vet at det kan være vanskelig å få bukt med den. Nå kan det hende det er et lys i tunnelen. Foto: Foto: Telaneo / <a href='http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en'>CC0</a>
FRUSTRERENDE: Alle som har opplevd blåskjerm vet at det kan være vanskelig å få bukt med den. Nå kan det hende det er et lys i tunnelen. Foto: Foto: Telaneo / CC0 Vis mer

Microsoft fornyer blåskjermen

Skal gjøre det enklere å finne ut hva som gikk galt.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss som har eksperimentert med PC-er, har en eller flere ganger opplevd «Blue Screen of Death (BSOD)» - eller blåskjerm på norsk, som ganske enkelt betyr at det har oppstått en systemfeil i Windows, så alvorlig at operativsystemet har krasjet fullstendig.

Alt låser seg, og er du riktig uheldig, vil maskinen krasje igjen ved neste omstart, og neste, og neste ...

LES OGSÅ: Slik unngår du varslene om å oppgradere til Windows 10

Endelig hjelp å få?

Blåskjermen har eksistert i alle Windows-utgaver (riktig nok i litt forskjellige varianter), og skyldes normalt at drivere og/eller maskinvare ikke fungerer slik det var meningen at de skulle gjøre.

Nøyaktig hvor feilen ligger, har ofte vært problematisk å finne ut, men nå kan det se ut til at Microsoft har tenkt å gjøre noe med det.

De siste dagene har det dukket opp flere blåskjerm-bilder på nettet som inneholder en QR-kode, skriver Neowin.

Ifølge MicrosoftInsider.es skal skjermbildene stamme fra utviklere som tester fremtidige oppdateringer til Windows 10.

Bruker du mobilkameraet og en QR-leser, blir du sendt til en hjelpeside hos Microsoft der du kan lese mer om de forskjellige stopp-kodene på blåskjermen - og som forhåpentligvis kan hjelpe deg til å finne en løsning på problemet.

<strong><B>SLIK SER DEN UT</B>:</strong> Den nye blåskjermen inneholder både en QR-kode og en nettadresse du kan taste inn manuelt. Foto: REDDIT
SLIK SER DEN UT: Den nye blåskjermen inneholder både en QR-kode og en nettadresse du kan taste inn manuelt. Foto: REDDIT Vis mer


LES OGSÅ: Samleside: Alt om Windows 10

Ikke bekreftet

Hva med deg?

Har du opplevd blåskjerm? (Avsluttet)
Mange ganger!(48%) 544
Har hendt(43%) 486
Aldri!(10%) 112
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Microsoft har ikke bekreftet at dette vil bakes inn i Windows 10, om den skal utvides - eller om det kun er en funksjon de prøver ut.

Vi liker uansett tanken på å få hjelp via mobilen, som de fleste uansett har tilgjengelig når Windows legger på røret.

LES OGSÅ: Slik får du tilbake den klassiske startmenyen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer