Ved hjelp av Skydrive kan du synkronisere bilder, videoer, dokumenter og annet på tvers av enheter. Nå forbedres tjenesten ytterligere. Foto: Microsoft
Ved hjelp av Skydrive kan du synkronisere bilder, videoer, dokumenter og annet på tvers av enheter. Nå forbedres tjenesten ytterligere. Foto: MicrosoftVis mer

Microsoft forbedrer SkyDrive

Bedre hastighet og fotodeling er blant nyhetene.

Både Microsoft og Google har lansert nye eller oppdaterte lagringsløsninger for nettskyen denne våren, som gjør det enkelt å synkronisere brukerfiler på tvers av PC-er, mobiler og nettbrett - samt gjøre dem tilgjengelig på nett via et webgrensesnitt fra hvilken som helst enhet.

Les også:
Endelig kom Google Drive
Microsoft klar med ny SkyDrive

Bedre hastighet

SkyDrive fra Microsoft er den rimeligste løsningen, og byr i tillegg på inntil 7 GB gratis lagring (25 GB for eksisterende SkyDrive-brukere), men mange brukere har meldt tilbake om at hastigheten på opp- og nedlasting samt synkronisering har vært dårlig. Nå har imidlertid Microsoft oppdatert løsningen, skriver Mike Torres i den offisielle Windows-bloggen, og blant forbedringene finner vi nettopp ting som går på oppdateringshastigheten.

I tillegg har Microsoft introdusert en ny fotodelingfunksjon, som skal gjør det enkelt å samle alle bildene fra alle enhetene dine i ett og samme grensesnitt.

Dessuten har maksgrensen for antall filer som kan deles i SkyDrive økt fra 150.000 til 10 millioner. En ganske kraftig økning der altså.

Endringene rulles ut automatisk i skrivende stund, så hvis du bruker SkyDrive trenger du ikke å foreta deg noe annet enn å være tilkoblet. Alle skal ha fått oppdateringen i løpet av en uke eller så, ifølge Torres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kommer mer

Men Microsoft hviler ikke på laurbærene, og flere oppdateringer er planlagt i tiden fremover, skriver The Verge.

Blant annet er det ventet at det i juli vil bli gjort flere endringer i brukergrensesnittet på web, samt SkyDrive-appen til iPad. Det skal også bli enklere å dele filer etter denne oppdateringen. Disse ventede endringene er imidlertid ikke offisielt bekreftet fra Microsoft ennå.

Mer info om Skydrive finner du på skydrive.microsoft.com

Tema: Nettlagring