Microsoft Flight skal være mer realistisk enn noensinne.
Microsoft Flight skal være mer realistisk enn noensinne.Vis mer

Microsoft Flight

Gratis flysimulator fra Microsoft.

Nylig slapp Microsoft etterfølgeren til Flight Simulator X, som ganske enkelt har fått navnet Flight. Ifølge selskapet skal den nye flysimulatoren for Windows PC-er være enda mer realistisk og nøyaktig, mens nye spillmodi vil appellere til nybegynnere.

Spillet er integrert i Games for Windows Live-plattformen, noe som betyr at man blant annet kan spille flere sammen dersom man har en Windows Live-konto.

Les også: Last ned hundrevis av spill gratis

Gratis grunnmodul

Den største nyheten er imidlertid at Flight nå er gratis, mens utvidelsespakkene koster penger. Dette er den samme inntjeningsmodellen vi oftere og oftere er vitne til på mobil- og nettbrettfronten, der såkalte "in-app-purchases" utvider en funksjonalitet som ofte er noe begrenset i utgangspunktet.

Grunnmodulen i Flight, som altså er gratis, inneholder flyet Icon A5 og terreng og omgivelser fra Hawaii. Siden kan man kjøpe andre områder og flytyper direkte fra menyen i spillet.

Flyet kan styres med mus/tastatur eller joystick.
Flyet kan styres med mus/tastatur eller joystick. Vis mer


Nye fly, flere steder, mer virkelighetsnær opptegning av landskap, skyer, tåke, regn og andre vær-elementer, inkludert skygger og lyn, er blant forbedringene Microsoft trekker fram i markedsføringen av spillet.

Detaljrikdommen og realismen er blitt betydelig bedre siden sist.
Detaljrikdommen og realismen er blitt betydelig bedre siden sist. Vis mer


Fungerer på enkel maskinvare

Vi prøvde spillet på en relativt beskjeden stasjonær PC med Intel Core i3-540 prosessor og et ATI Radeon HD 4350-grafikkort, og det gav naturlig nok ikke den beste detaljrikdommen, men det fungerte greit. For å dra full nytte av alle de grafiske forbedringene anbefales et kraftigere grafikkort, med full støtte for de seneste DirectX-versjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve installasjonen av grunnmodulen er på rundt 1,5 GB. Du finner mer informasjon og kan laste ned spillet fra Microsoftflight.com

Les også: Butikker selger gratis spill