Microsoft Edge har fått en tøff start

Den nye Windows 10-nettleseren skulle ta markedet med storm. I stedet mister den andeler.

<B>INGEN SUKSESS</B>: Den er rask, men mangler noe vesentlig. Det kan være hovedårsaken til at Microsoft Edge sliter med å få flere brukere. Foto: DINSIDE
INGEN SUKSESS: Den er rask, men mangler noe vesentlig. Det kan være hovedårsaken til at Microsoft Edge sliter med å få flere brukere. Foto: DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Windows 10 finner veien til nye PC-er i rekordfart, men folk ser ikke ut til å omfavne Microsoft Edge, den nye standardnettleseren i operativsystemet.

Det er uheldig for Microsoft. Edge var jo ment å erstatte Internet Explorer, som i mange år dominerte stort på nettleserfronten.

Les vår sak: Her er Microsoft Edge

Laber interesse

For til tross for kraftig økning i antall Windows 10-installasjoner, synker faktisk markedsandelen til Edge. Dette skjer i nær sagt alle markeder og uansett hvilket analyseselskap som står bak målingene.

Ifølge StatCounter gikk 15,2 prosent av sidevisningene blant Windows 10-brukerne, til nettleseren Edge. I november har tallet sunket til 12,9 prosent.

Samtidig har brukerandelen for Edge i Windows 10 sunket fra 39 prosent til 31 prosent, ifølge Net Applications. Det betyr at Edge-brukerne besøker langt færre nettsider enn snittet for brukere av andre nettlesere.

Med tanke på at Edge kun finnes i Windows 10, som foreløpig kun er installert på rundt 10 prosent av PC-ene, er den totale brukerandelen kun 2,81 prosent, skriver Softpedia.

Les også: Supersmart Chrome-utvidelse

Microsoft Edge er enkel og rask, men det er ikke nok til å overbevise publikum.
Microsoft Edge er enkel og rask, men det er ikke nok til å overbevise publikum. Vis mer

(Saken fortsetter under bildet)

Mangler noe vesentlig

Hva tror du?

Kan Microsoft snu den negative utviklingen for Edge? (Avsluttet)
Definitivt. Få på plass utvidelser, så kommer brukerne(37%) 927
Bryr meg midt bak(26%) 642
Nei, dette løpet er nok kjørt(19%) 483
Tja, det kan være håp i hengende snøre(18%) 446
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I månedene etter lanseringen av Windows 10 i slutten av juli, har vi brukt nettleseren innimellom. Vårt inntrykk er at den gjør en OK jobb til det meste, ikke minst laster den sider svært kjapt. Vi savner imidlertid støtte for utvidelser.

Brukere av alt fra AdBlock til Pinterest- og Reddit-integrasjon må altså benytte andre nettlesere. Det spekuleres i at denne mangelen er en av hovedårsakene er at nettleseren taper terreng.

Situasjonen kan imidlertid endre seg på sikt. Microsoft skal nemlig introdusere utvidelser til Edge en gang på nyåret, melder Winbeta.org.

IE og Chrome dominerer

Ifølge Net Applications er det blant PC-folket fortsatt flest som bruker Internet Explorer (39,36 prosent), mens Chrome følger hakk i hæl med 33,34 prosent. Når det gjelder sidevisninger melder imidlertid Statcounter om rått parti til Chrome, med 54,13 prosent, mot Internet Explorers 15,46 prosent.

Les også:
Fem Facebook-innstillinger du bør ta en nærmere titt på

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!