Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Skriver du mye på reise? Hva med et bedre tastatur?

Bærbare PCer er i ferd med å ta over, stadig flere velger en eller flere bærbare i stedet for stasjonær. Men en bærbar PC er full av kompromisser, både på grunn av omfang, vekt og batterikapasitet. Derfor vil det stadig være billigere og bedre løsninger på forskjellige sider av PC-bruken. Både for lagring, skjermstørrelse og ergonomi finnes det bedre løsninger.

Tastaturet

På en bærbar vil tastaturdelen aldri kunne bli like tynt som et separat tastatur, det skal tross alt være plass til alle de andre kompontene under selve tastaturet.

Skriver du mye kan det være gunstig å skaffe seg et separat tastatur til den bærbare, og da finnes det mye å velge mellom.

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000


Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000 har flere gode egenskaper spesielt for bruk sammen med bærbare:

  • Det er svært tynt, noe som både gjør det godt å skrive på og lett å ta med seg i vesken til den bærbare.
  • Det har ergonomisk utforming med tastene plassert i en komfortabel bue.
  • Det har Bluetooth så du trenger ingen egen sender (hvis den bærbare har Bluetooth vel å merke)
  • Det kommer med separat numerisk del, som kan bli hjemme hvis du ikke trenger den. (Det leveres med et eget etui til den numeriske delen)

Den numeriske delen kan dessuten kjøpes for seg, for de som jobber mer med tall en bokstaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Installasjon og bruk

Installasjonen var uproblematisk og etter boka når det gjelder Bluetooth-enheter. Man slår på tastaturet med bryteren på undersiden, trykker inn "oppdagelses-knappen) og velger "legg til nye enheter" på PC-ens Bluetoothmeny. Etter at tastaturet har blitt oppdaget og registrert taster man inn parringskoden på tastaturet, så er det klart til bruk.

Dette gjøres bare en gang, senere er det bare å slå på tastaturet, og kontakten med PC-en gjenopprettes.

Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000


Tastaturet er godt å skrive på, med klart definerte triggepunkter. Tastene lander mykt, men likevel definert og det er lite støy hvis man skriver normalt. (De som vokste opp med en gammel Remington skrivemaskin regner vi ikke med her).

Det er ingen spesialtaster og snarveier, bortstett fra volumkontrol/mute for lyden.

Konklusjon

Tastaturet er både svært kompakt og utmerket i bruk. Litt tilvenning må man regne med hvis man bare har brukt rette tastatkurer, det er litt større avstand mellom ytterpunktene på de nederste radene. Men ved å endre vinkelen til en mer avslappende vinkel faller det hele raskt på plass.

Formatet gjør det svært portabelt og oppdelingen mellom hoveddel og numerisk er også praktisk.

Bluetooths rekkevidde byr også på fordeler i andre sammenhenger, hvor tastaturene kan brukes til styring i stedet for skriving.

Prisen ligger på 599 kroner for begge samlet. Nummertastaturet koster 299 kroner hvis du kjøper det separat