Microsoft bekrefter Zune HD

Men har Zune HD noen sjanse mot iPod Touch?

Microsoft har nettopp bekreftet at deres nye generasjon Zune-spillere bærer navnet Zune HD, og vil være i amerikanske butikker tidlig i høst. Det er imidlertid ikke bekreftet om og eventuelt når spillerne kommer på det norske markedet. De forrige utgavene av Zune har ikke vært offisielt tilgjengelige på det norske markedet, selv om enkelte butikker har importert selv.

Zune HD er tredje generasjon Zune, og i likhet med sine forgjengere vil den ha WLAN. Nå er spilleren imidlertid blitt langt slankere, og har fått en stor 3,3 tommer bredskjerm av typen OLED, som er klar og har god innsynsvinkel under de aller fleste lysforhold. Oppløsningen skal være 480 x 272 piksler.

Les også: Test av forrige generasjon Zune

HD på ekstern skjerm

"HD" betyr at den er i stand til å spille av video i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler) dersom den kobles til en ekstern skjerm via HDMI-utgangen på den medfølgende dokkestasjonen.

Zune skal også kunne spille HD radio, som er et alternativ til DAB, og som er utbredt i blant annet USA. I følge Microsoft er dette den første bærbare enheten som er i stand til å ta inn HD radio.

Skjermen er, i likhet med Apples iPod Touch og iPhone, multitrykkbar. Det skal gjøre det enkelt å navigere i bilder, på nettet (med en miniutgave av Internet Explorer) og i musikk- og videosamlingen via den integrerte mediespilleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tett Xbox-integrasjon

For øvrig skal den nye Zune-spilleren være tett integrert med Xbox-miljøet, og online-tjenester som for eksempel videoleie og kjøp av mediefiler.

Det er foreløpig beskjedent med opplysninger utover dette, men mer skal bli offentliggjort under årets E3-messe.

Les også:
ITavisens dekning av Zune HD
Årets beste MP3-spillere