Microsoft beklager student-rot

Kjøpere fikk engelsk versjon av Windows 7. Nå lover Microsoft å rydde opp.

Den 11. november ble Windows 7 Professional tilgjengelig for norske studenter til svært rabattert pris. Mange lot seg friste til å oppgradere etter å ha lest vår omtale av tilbudet.

Kun engelsk inntil nylig

Det viste seg imidlertid at det var en liten hake ved tilbudet. Når kundene hadde betalt og skulle laste ned operativsystemet, fikk de kun tilgang til engelsk versjon av Windows 7 Professional. Dermed feilet oppgraderingen for de fleste, siden man ikke kan oppgradere en norsk Windows-installasjon med en engelsk.

DinSide Data meldte tilbake til Microsoft om feilen, og fra og med sist helg er den norske versjonen av installasjonsfila på plass i nettbutikken.

Retter opp

- Vi er oppriktig lei oss for alle problemer dette har gitt under oppgraderingen til Windows 7 hos våre kunder. Alle som er berørt, det vil si de som kjøpte og lastet ned før vi rakk å få rettet feilen, vil bli kontaktet av oss direkte pr e-post slik at de kan få lastet ned rett versjon, sier Windows-direktør John Henrik Andersen i en kommentar til DinSide Data.

Du finner mer informasjon om hvordan du går fram for å benytte deg av tilbudet i vår omtale av saken.

Les også: Se den utrolige Windows-reklamen