Miniprogrammer (gadgets) i Windows er snart historie.
Miniprogrammer (gadgets) i Windows er snart historie.Vis mer

Microsoft begraver miniprogrammene

Utgjør sikkerhetsrisiko.

Windows Gadgets - eller miniprogrammer som de kalles i norsk språkdrakt, kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko. Derfor har Microsoft besluttet å begrave plattformen raskt, skriver nettstedet Übergizmo.

Årsaken skal være at Microsoft har mottatt informasjon fra to sikkerhetseksperter om flere alvorlige sikkerhetssvakheter ved plattformen. Disse vil bli demonstrert under den kommende Black Hat sikkerhetskonferansen, skriver nettstedet.

Kan fjernes helt

Selskapet har allerede lansert en fiks som lar systemadministratorer deaktivere funksjonaliteten i Windows Vista og Windows 7 med ett klikk.

Også nettsiden som lot deg laste ned miniprogrammer, er tatt ned. Hvis du besøker siden nå, blir du møtt med følgende melding:

"Siden vi vil fokusere på de spennende mulighetene i den nyeste versjonen av Windows, er ikke miniprogramgalleriet lenger på Windows-nettstedet."

Uansett borte fra Windows 8

Microsoft hadde uansett tenkt å pensjonere miniprogrammene i Windows 8, den neste Windows-utgaven, som er ventet til høsten. Her fokuseres det fullt og helt på apper og app-butikk i stedet.

Les også: Vil Windows 8 bety slutten for vanlige PC-er?