Microsoft avliver Works

Lillebror til Microsoft Office skal i graven. Erstattes av lettutgave av Office 2010.

Microsoft Works er en enkel kontorsuite bestående av tekstbehandler, regneark, presentasjon mm som ofte følger med som standard på nye PC-er. Works har vært i Microsofts programsortiment i rundt 20 år.

I det siste har imidlertid pakken havnet mer og mer i skyggen av konkurrentene, mye takket være den fullverdige, og gratis kontorpakken OpenOffice.org. Dessuten har mange latt seg irritere over at filformatene fra Works-programmene ikke uten videre har vært kompatible med storebrødrene i Microsoft Office-pakken.

Les også: Her er en ekte Office-klone

Starter-utgave

Nå er det snart slutt for Works, heldigvis, vil kritikerne si. I følge pcworld.com vil pakken bli erstattet med Microsoft Office Starter 2010, som vil være en reklamefinansiert lettutgave av Office-pakka. Denne ventes på nyåret.

Denne vil erstatte både Works, og de omdiskuterte prøveversjonene av Office-programmene som ofte er å finne på nye PC-er. Office Starter 2010 har ingen tidsbegrensning, men mye av funksjonaliteten er tatt bort fra Word og Excel. Outlook, OneNote og PowerPoint må du dessuten klare deg uten.

I følge vår kilde skal det være enkelt å oppgradere til fullversjonen. Alt du skal behøve er å kjøpe en nøkkelkode, og etter at den er tastet inn, vil den stengte funksjonaliteten bli tilgjengelig.

Kilde:
PC World USA

Les også: Slik blir nye PowerPoint