Microsoft-aktivering på avveie

Crackere har nå utviklet et lite program som genererer ekte produktnøkler for Microsoft-produkter. Dermed kan du aktivere programmene med en nøkkel som mest sannsynlig er helt unik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Microsoft-aktivering på avveie

DinSide Data meldte tidlig om at crackede versjoner av Windows XP hadde funnet veien til nettet. Denne gang er Microsoft rammet enda hardere, ved at pirater har knekt algoritmen for generering av ekte, unike produktnøkler til Windows XP, Office XP og Visio XP.

Dermed kan programmene installeres med gyldige produktnøkler og aktiveres, tilsynelatende som dine egne programmer. Oppå det hele får du tilgang til support fra Microsoft.

Bittelite program

Det hele har blitt mulig gjennom det lille programmet "XP KeY ReCoVeRER AND DiSCOVErER". Programmet er på beskjedne 19 Kb, og har vært tilgjengelig på diverse IRC-kanaler og piratsider på Internett de siste ukene.

Programmet genererer produktnøkler, og tester disse fortløpende i en egen rutine. Prosessen er tid- og ressurskrevende, og i snitt vil hvert førtiende forsøk ende i en produktnøkkel som virker. Kombinasjonsmulighetene er så enorme, at hver fungerende nøkkel vil med meget stor sannsynlighet være unik.

Ti minutter

Da vi prøvde generatoren på vår Athlon 1.2 GHz, brukte den rundt 15 sekunder på å generere en nøkkel. Hvis hvert førtiende er gyldig, vil det for oss ta rundt ti minutter i snitt å generere en gyldig nøkkel. I vårt forsøk fikk vi derimot treff på sjette forsøk.

Kilde:
http://www.iexbeta.com

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!