Messenger-erstatter i Google Chrome

Du trenger ikke bruke Windows Live Messenger, Yahoo Messenger eller noen av de andre klientene. Alt du trenger er imo.im og Google Chrome.

Sosiale nettverk er viktig for mange av oss, ikke bare privat men også profesjonelt. I DinSide jobber vi for eksempel ofte fra forskjellige lokasjoner, og benytter Windows Live Messenger (tidligere MSN Messenger) til å kommunisere med hverandre skriftlig i sanntid.

De siste versjonene av Messenger-klienten har imidlertid blitt overlesset av funksjoner vi sjelden bruker i profesjonell sammenheng, der det først og fremst er viktig å kunne tekste med hverandre. Da er det greit å vite at det finnes en rekke alternative klienter man kan installere, men også webbaserte klienter som man når via nettleseren.

Les også: Test av nettbaserte Messenger-alternativer

Nettbasert og minimalistisk

imo.im er en slik nettbasert klient. Den kan brukes til teksting, video- og lydsamtaler, som er mer enn nok for mange.

Fordelen med den er at du slipper å installere noe som helst, alt du trenger er en nettleser og internettilgang. Nylig ble imo.im i tillegg tilgjengelig gjennom Instant Messaging Notifier, en såkalt extension til nettleseren Google Chrome, og etter å ha prøvd den finner vi få grunner til å se oss tilbake.

imo.im lar deg logge på mange populære chatte-nettverk, inkludert Yahoo! Messenger, AOL, MSN-nettverket med mer, og Instant Messaging Notifier vises enkelt som en "i" øverst i høyre hjørne i Google Chrome:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Messenger-erstatter i Google Chrome


Klikker du på den, kan du logge deg på, og når du er pålogget kan du enkelt søke opp kontakter du vil chatte med. Rødt markerer at vedkommende er borte, grønt at han er tilgjengelig:

Messenger-erstatter i Google Chrome


Klikk på kontakten du vil chatte med, og skriv i vei. Åpne chattevinduer vises side om side, som skilleark:

Messenger-erstatter i Google Chrome


Klikker du på headingen åpnes imo.im i eget vindu, og du kan ha flere chattevinduer åpne og se alle kontaktene dine til høyre:

Messenger-erstatter i Google Chrome


Når noen prøver å få kontakt med deg hører du en kort plystrelyd, og eventuelt en boble nederst til høyre på skjermen. Dette kan du regulere via innstillingene på extension-en (høyreklikk på i-en).

Messenger-erstatter i Google Chrome


Gratis og lynkjapt

Du finner mer informasjon om imo.im Instant Messaging Notifier for Google Chrome og kan installere det fra denne siden. Den installeres på et øyeblikk.

Hvis du ikke bruker Google Chrome kan du likevel prøve imo.im i full versjon på siden http://imo.im med hvilken som helst nettleser.

Les også: Den perfekte Messenger-erstatteren?