Messenger 8 med ansiktsløfting

NYHET: Alltid hyggelig når utviklerne hører på kritikken. Den nye versjonen av Messenger 8 er blitt mye penere og elegant - se bildene!

For et par måneder siden sjekket vi ut den begrensede betaen til nye Windows Live Messenger, også kjent som Messenger 8.0. En ting vi merket oss var det noe merkelige grensesnittet med sprakende farger og bitte litt rotete layout.

Dette grensesnittet er nå borte, og erstattet med en langt mer elegant løsning som minner mer om tradisjonelle MSN Messenger, men mer penere ikoner og et renere utseende.

Snarveiene til telefon- og videosamtaler direkte fra de separate kontaktene i kontaktlisten er også borte. Nå må kontakten høyreklikkes for å få tilgang til disse mulighetene.

Visse ikoner er også blitt flyttet på, og resultatet er rett og slett langt mer tiltalende.

Den nye betaen har også fått en betydelig funksjonell oppgradering. Den mye omtalte funksjonen for fildeling mellom kontaktene er endelig i gang, og vi kan raskt sende filer mellom våre venner.


Foreløpig kan du bare dele filer mellom en og en kontakt. Ved forespørsel opprettes det en egen mappe der begge parter kan legge inn filer de ønsker å dele. Det eksisterer altså en slags direkte forbindelse mellom de to kontaktene, og filene blir lastet lokalt til din datamaskin. Løsningen er mye mer praktisk enn å sende filer direkte gjennom chattevinduet, vente på godkjenning og lignende. I følge Microsoft vil det mest sannsynlig i fremtiden være mulig å dele filer med flere kontakter, men foreløpig fungerer det altså bare mot en om gangen.


Du kan lese mer detaljer om nye Windows Live Messenger her, og vi skal følge med på fremtidige oppdateringer frem til ferdigversjonen lanseres!