Mer privatliv på jobben?

Er du lei av kollegaer som forsøker å smugtitte på skjermen din, eller jobber du med prosjekter som ikke alle rundt deg bør se? Skjermfilteret PrivacyMax skal hindre innsyn.

Konseptet er enkelt: Du monterer et filter på forsiden av skjermen din, og filteret er laget slik at skjermbildet blir uskarpt når det sees fra siden.

Hvis du sitter rett foran skjermen, er bildet like skarpt som det ellers ville vært, eller faktisk enda bedre, i følge produsenten GlareGuard. Filteret skal visstnok gjøre skjermbildet klarere og gi det mer kontraster. I tillegg skal PrivacyMax redusere gjenskinnet i glasset med 98,5 prosent og stanse 98,5 prosent av den elektromagnetiske strålingen (selv om de fleste monitorer allerede har innebygget strålingsskjerm).

Teknologien som brukes i PrivacyMax-filtrene kalles ImageBlur og det benyttes en polymer-basert plastfilm. Små spiler er integrert i plastfilmen, og disse har en persienne-effekt slik at de sperrer for innsyn når du ser de fra ”bredsiden”.

Kjøp på nettet

Vi vet foreløpig ikke om PrivacyMax vil bli solgt i Norge, men du kan bestille filteret direkte fra GlareGuards nettsider.

Prisen for et 15” filter er 149 dollar (rundt 1.200 kroner), 17” koster 189 dollar (i overkant av 1.500 kroner) og et 19” filter koster 259 dollar (ca. 2.100 kroner). I tillegg kommer selvsagt fraktomkostninger og moms.

Og selv om selskapet GlareGuard reklamerer med at filteret er nyttig for deg som jobber med regnskap eller annen informasjon som ikke alle på kontoret skal se, så kan det jo hende at andre også kan tenke seg å jobbe – eller surfe – like usjenert.

Artikkelen fortsetter under annonsen