Mer om Samsungs Notebook 9-serie

Samsung lanserte en av de mest oppsiktsvekkende PC-nyhetene under årets CES-messe i Las Vegas. Her er hva vi vet om vidunderet.

(LAS VEGAS/DINSIDE): I forrige uke kunne du lese om Samsungs 9-serie, ultralette PC-er som går rett i strupen på Apple og deres populære MacBook Air. Vi hadde dessverre kun ett bilde av maskinen, noe som skyldes at dette var det eneste offisielle fra Samsung på det tidspunktet.

Etter å ha besøkt Samsungs gigantstand har vi imidlertid klart å få ta noen bilder av ett av de heteste produktene under årets CES-messe, samt fått noen flere detaljer.

Det er imidlertid grunn til å understreke at produktet ikke er 100% ferdigutviklet, og at eksemplarene vi fikk tilgang til er å regne som prototyper. Det kan derfor bli gjort endringer i utformingen før den kommer i butikkene, sannsynligvis en gang i andre kvartal i år.

Svært lett

For det første: Maskinen veier mindre enn vi først rapporterte, den riktig vekten er 1,06 kg. Den måler 16,3 millimeter på det tykkeste. Skjermen er en 13,3 tommer LED-baklyst type kalt SuperBright Plus. Oppløsningen er 1366 x 768 piksler. Prosessoren er andre generasjon Core i5-prosessor fra Intel.

Selve overflaten er dekket av duraluminium, en lett og meget sterk aluminium-legering som blant annet benyttes i jagerfly. Ifølge Samsung skal legeringen tåle dobbelt så mye som vanlig aluminium.

Batteriet skal tåle 1000 ladinger og vare minst tre år, ifølge Samsung. Levetiden mellom hver lading oppgis til omlag 6,5 timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrolig lett maskin Foto: Bjørn Eirik Loftås
Utrolig lett maskin Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Ikke noe å si på tykkelsen Foto: Bjørn Eirik Loftås
Ikke noe å si på tykkelsen Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Undersiden er heltrukket
Undersiden er heltrukket Vis mer


USB 3.0 er på plass, kontaktene skjules bak lokk.
USB 3.0 er på plass, kontaktene skjules bak lokk. Vis mer


Fingeravtrykk ser den ikke ut til å være immun mot. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Fingeravtrykk ser den ikke ut til å være immun mot. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Her er noen flere offisielle bilder fra Samsung:

Mer om Samsungs Notebook 9-serie


Mer om Samsungs Notebook 9-serie


Mer om Samsungs Notebook 9-serie


Les mer om 9-serien.

Flere saker fra CES 2011