Mer fotball enn du trenger?

Vi tror at til og med de mest fotball-frelste kan gå lei av Electronic Arts sine fotballspill, selv om de er av meget høy kvalitet. Hvem har egentlig behov for to helt indentiske spill, som begge koster nesten 500 kroner? Men skal du bare ha ett spill, er det Euro 2000 du bør anskaffe deg.

EA Sports foreløpig siste fotballspill, FIFA 2000, kom på markedet rundt november i fjor. Og nå slippes altså et nytt spill i forbindelse med europamesterskapet, og det heter selvsagt Euro 2000. Så hva er forskjellen mellom de to titlene?

Ved første øyekast er det svært lite, bortsett fra navnet, som skiller dem fra hverandre. Begge spillene er basert på samme grafikkmotor, og ser nesten identiske ut. De har de samme spillemodusene og selve spillingen er heller ikke noe særlig forskjellig. Med andre ord, den største forskjellen her er at i stedet for lag fra hele verden, kan du velge mellom alle de lagene som deltar i EM, og at kampene foregår på ekte stadier i Nederland og Belgia.

Høy kvalitet likevel

Euro 2000 er absolutt ikke noe dårlig spill. Akkurat som FIFA 2000 var det beste fotballspillet til EA hittil, så holder det nye spillet på den samme standarden. Problemet er at det ikke byr på så mye nytt for oss som allerede er godt kjent med den forrige utgaven.

Du kan ta deg god tid til å øve dine ferdigheter via Training-moduset, for så å gå over til Friendly-kamper og spille en rask match. Euro 2000-moduset er selve hovedingrediensen i spillet, der du velger et lag og forhåpentligvis blir Europas beste. Golden Goal er moduset hvor du setter opp laget ditt mot et annet, og velger hvor mange mål du skal skåre for å vinne. Det første laget som klarer det, stikker av med seieren.

Spillet er svært enkelt å komme i gang med, og vi anbefaler en gamepad for optimal kontroll. Igjen, har du spilt FIFA 2000, vil du kjenne deg igjen med en gang, men hvis du er helt fersk, kommer du heller ikke til å bruke lang tid på å lære deg kontrollene. EA Sports sine spill er som regel svært brukervennlige, og Euro 2000 er intet unntak.

Grafikken og presentasjonen er ikke til å klage på heller. Spillerne er meget detaljerte og animasjonene realistiske. Det som imidlertid irriterer, er at utviklerne ikke greier å optimalisere grafikken for andre grafikkort enn de 3dfx-baserte. På en Pentium III 733MHz-maskin, utstyrt med 128 MB RAM og et GeForce DDR-grafikkort, opplevde vi en del hakking i 1024x768-modus – det bør ikke være tilfellet.

Konklusjon

Svaret er enkelt: har du FIFA 2000, bør du tenke deg godt om før du bruker mange hundre kroner på et nesten helt identisk spill. Vi synes rett og slett ikke det er verdt det. På den annen side, Euro 2000 er svært bra og absolutt å anbefale for fotballentusiaster som ikke har noen andre slike spill på sin PC. Bare husk at FIFA 2001 sannsynligvis kommer til høsten!