Mer e-postvennlige bilder

Ikke alle sitter på flere megabit i sekundet, og i enkelte land kan det være at modem fortsatt er vanlig. Her er et program som raskt lar deg nedskalere bildene dine.

Hei!

Mange av mine venner sliter med at de rett og slett ikke skjønner hvordan bilder skal tilpasses det å sende meg et bilde som vedlegg til en Email.
Finnes det et gratisprogram som på en enkel og naturlig måte kan redusere oppløsningen til 72 pixels/inch og passende bredde eller høyde på en 20 cm?
Her hvor jeg bor i Thailand er ikke linjene så gode og det er jo unødvendig å få bilder som er kjempedigre.
Jeg regner med at det er flere som forsøker å si fra, men avsenderne har elendige datakunskaper og tror det gjør ikke noe. Hva kan jeg anbefale?
Det siste jeg fikk var 1.2 MB (1 260 985 bytes) og tro meg, det tar tid å laste ned!

Med vennlig hilsen
Heikki

Fotodoktoren svarer

Med så raske linjer som er vanlige her til lands, blir man fort bortskjemte, men jeg husker godt da jeg som student satt med modemlinje og brukte et par minutter på å laste VG Netts forside. Frustrerende er det også å motta mail med store filer - som regel vet du ikke en gang hva du er i ferd med å laste ned fra webserveren før hele e-posten har ankommet.

Det finnes mange programmer for å nedskalere bilder, men noen av dem kan ha litt høy brukerterskel siden de som regel byr på mye mer enn bare nedskalering. Et program som imidlertid *kun* byr på nedskalering av bilder og i tillegg er gratis, er PIXresizer. Her velger du om du vil jobbe med én eller flere filer, velger størrelse på kopiene og eventuelt nytt bildeformat før du kjører på. Prosessen går veldig raskt selv på en haug av filer, og brått blir de langt greiere å laste ned for de som sitter på trege nettlinjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer e-postvennlige bilder


Her ser du et skjermbilde fra programmet. Som du ser er det veldig enkelt i bruk!

Lurer du på noe?