Mer bass i TV-lyden

Hei,

Jeg har kjøpt meg ny 40-tommers LCD-TV og er veldig fornøyd med bildet. Men lyden er en annen historie, det er mye mindre bass i denne enn i den gamle kassa jeg hadde.

Jeg liker å høre på musikkprogrammer på TV-en og også spille radiosendingene som sendes i kabelen fra Get.

Surroundanlegg har jeg ikke tenkt å skaffe meg, finnes det ikke noen enklere løsning?

Reidun

Datadoktoren svarer

Hei

Det som hjelper veldig er å koble til en aktiv sub (kort for subwoofer - en basshøyttalerkasse som bare spiller de dypeste tonene og som har innebygd forsterker).

For å komplettere høyttalerne i et TV-apparat trenger du ikke noen stor sub, du klarer deg langt på vei med en sub fra et PC-høyttaleranlegg, hvis du ikke vil utfordre naboene.

Kurante anlegg får du fra rundt 300 kroner og oppover, jo større og dyrere jo kraftigere er de.

Men: Du får ikke kjøpt slike sub'er for seg, du må kjøpe hele høyttaleranlegget, men du trenger ikke koble til de to diskanthøyttalerne (hvis du ikke vil).

Tilkoblingen til PC-en er veldig enkel, du bruker bare lydutgangen på de to røde og hvite phono-kontaktene. Men du trenger en overgang til stereo minijack, og det får du ikke hvor som helst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den beste løsningen er en overgang fra Hosa, som lager spesialkabler til musikkutstyr. De har en liten overgangskabel fra to phonoplugger til stereo hun-minijack som er akkurat det du trenger. Du får den i større butikker som selger musikkinstrumenter og musikkutstyr. Du kan også kontakte importøren Benum og spørre etter YMR197. Overgangen koster 55 kroner.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar