Men plasma var ikke død

Samsungs nye lekkebisken er under 3 cm tynn, og bruker 40% mindre strøm enn fjorårsmodellene.

Det er mye snakk om LED-skjermer for tiden, og stadig flere anser den aldrende plasma-teknologien som døende, spesielt etter at Pioneer valgte å legge inn årene for sin plasmasatsning tidligere i år.

Les også: Pioneer stenger TV-fabrikkene

I så måte kommer det kanskje som en overraskelse på mange at Samsung virkelig er i ferd med å ta et kvantesprang med sin nye serie 8 plasma-TVer.

Tynn, tynnere, tynnest

For ikke bare bruker TV-ene langt mindre strøm enn sine forgjengere, de måler bare 29,5 mm i dybden. Og skjermstørrelsen? 50 og 58 tommer...

Til sammenligning var fjorårsmodellene i serien 44 mm tynne.

Men plasma var ikke død


Strømforbruket er oppgitt til 240 watt, og dette skal være inntil 40 watt mindre enn fjorårsmodellene. Mye av besparelsen skyldes at 8-serien er ustryt med et nytt panel og en ny bildeprosessor, som i følge Samsung også skal overgå sine forgjengere når det gjelder billedkvalitet.

Les også: Se hvor mye strøm TV-en din bruker

Multimedia i sentrum

TV-ene er klargjort for det digitale bakkenettet, og er dessuten ustyrt med Samsungs medieløsning Medi@2.0. Denne byr blant annet på internettilgang, trådløst nettverk og streaming av innhold fra PC-er i nettverket, samt avspilling av mediefiler fra USB-plugger og portable harddisker.

De nye TV-ene i 8-serien er på vei i butikkene i skrivende stund, og prisene starter på 22 990 kroner for 50-tommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle TV-testene til DinSide og Dingz