MacOS Sierra blir automatisk lastet ned

Men bare hvis du har nok ledig diskplass og automatiske nedlastinger skrudd på

Apple laster ned sitt nyeste Mac-operativsystem for deg.

NYTT OPERATIVSYSTEM: I forrige måned lanserte Apple nytt operativsystem til Mac, macOS Sierra. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP
NYTT OPERATIVSYSTEM: I forrige måned lanserte Apple nytt operativsystem til Mac, macOS Sierra. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige måned slapp Apple en ny versjon av operativsystemet til Mac, macOS Sierra. Har du ennå ikke installert gratisoppdateringen?

SIRI PÅ MAC: Den største nyheten i macOS Sierra er talestyringsassistenten Siri. Foto: Kirsti Østvang
SIRI PÅ MAC: Den største nyheten i macOS Sierra er talestyringsassistenten Siri. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Nå melder bloggen The Loop at Apple kommer til å laste den ned for deg.

Selskapet kommer i løpet av de neste ukene til å starte med automatisk nedlasting av macOS Sierra på Mac-er som er kompatible med den nye programvaren.

Målet er at du skal få servert oppdateringen uten særlig ventetid.

MacOS Sierra er på nærmere 5 GB, noe som for mange vil ta litt tid å laste ned.

Blir ikke installert, kun lastet ned

Du er imidlertid nødt til å ha en funksjon for automatiske nedlastinger skrudd på (under Systemvalg > App Store) for at Apple skal kunne gjøre jobben for deg.

Oppdateringen vil heller ikke bli installert automatisk, påpeker The Verge. Det er du fremdeles nødt til å gjøre manuelt. Du vil få et varsel fra App Store når den ligger klar.

Ønsker du ikke å oppdatere i det hele tatt, er det naturligvis bare å slette installasjonsfilen.

En fiffig detalj: Begynner du å gå tom for lagringsplass på Mac-en, vil den nedlastede installasjonsfilen bli slettet automatisk, så du slipper å gjøre det selv.

SJEKK INNSTILLINGENE: Vil du ikke at den nye macOS-versjonen skal lastes ned automatisk til Mac-en din, må du fjerne haken ved "Last ned nye oppdateringer i bakgrunnen". Skjermdump: Kirsti Østvang
SJEKK INNSTILLINGENE: Vil du ikke at den nye macOS-versjonen skal lastes ned automatisk til Mac-en din, må du fjerne haken ved "Last ned nye oppdateringer i bakgrunnen". Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Ifølge The Verge kan Apples nye tiltak minne om Microsofts utrulling av Windows 10, hvor de også hadde automatisk nedlasting av oppdateringen. I noen tilfeller ble den også installert av seg selv.

LES OGSÅ:
Slik fjerner du Windows 10 «Aniversary Update»
Remix OS gir deg Android på PC
Intel lanserte 7. generasjon Core-prosessorer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!