<B>DRASTISK:</B> Visse ting er vanskelig å huske. Konsekvensen av at du ikke husker er ofte enklere å forutse. Memoriser hjelper deg.
DRASTISK: Visse ting er vanskelig å huske. Konsekvensen av at du ikke husker er ofte enklere å forutse. Memoriser hjelper deg.Vis mer

Memoriser hjelper deg å huske

Nesten like plagsom som en lærer som henger over skulderen - og nesten like lærerik.

Å sette fyr på bryllupsbilder er kanskje en litt overdreven reaksjon hvis noen glemmer bryllupsdagen, og det finnes da også kalenderprogrammer og alarmfunksjoner på mobilen som enkelt kan hjelpe deg å huske den store Dagen uten for store problemer.

Memoriser er et program for Windows som kan lære deg å huske uten bruk av kalendere, og som dessuten kan hjelpe deg å pugge ting du bør huske uten ekstern hjelp. For ekstreme brukere kan den helt sikkert også fungere som bots- og bedemiddel for de som, kalendere til tross, likevel glemmer bryllupsdagen.

Nesten uendelige muligheter

Programmet gjør det mulig å legge inn spørsmål og svar for hva det måtte være, og du kan i praksis legge inn et nesten ubegrenset antall punkter.

Etter at du har lagt inn spørsmål som "Hva heter hovedstaden i Nigeria?" eller "Hva ønsker kona seg til bursdagen?" (hint: ikke surroundanlegg), med tilhørende svar, kan du så sette Memoriser til å gjenta spørsmålet med bestemte intervaller mens du sitter og arbeider ved PCen.

KONGESPØRSMÅL: Slik ser spørsmålsdialogboksen ut i Memoriser.
KONGESPØRSMÅL: Slik ser spørsmålsdialogboksen ut i Memoriser. Vis mer


Er du virkelig glemsk, eller hvis du har en stor geografi- eller historieprøve på skolen, kan du legge inn et kort tidsintervall som for eksempel 100 sekunder, er det litt mindre kritisk kan du for eksempel be om å bli spurt et nytt spørsmål hvert kvarter. Programmet veksler kontinuerlig mellom alle spørsmålene du har lagt inn, og du kan også kategorisere hvert spørsmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Perfekt for pugging?

Memoriser vil gjenta spørsmål du ofte svarer feil på mer regelmessig enn spørsmål du klarer besvare, og du kan til enhver tid holde orden på resultatene dine under "score"-kolonnen.

Driver du fortsatt med quiz, dette underlige fenomenet som spiste opp store deler av gamlisungdommens fritid for noen år tilbake, er dette et uvurderlig hjelpemiddel, for ikke å snakke om utbyttet du kan ha hvis du driver med glosepugging eller andre former for gjentakelsesbasert læring.

Gratis er det også, og alle liker gratis.

Memoriser kan lastes ned her.