Mekke en Mac?

"Mac mot PC"-diskusjonene er gamle. Med inntoget av Intel-Mac og Boot Camp fikk de en ny og fresh dimensjon: poenget med å kjøpe en Mac for å kjøre Windows på den. Hva hvis jeg vil gå den andre veien?

Da jeg begynte i DinSide Data stod det en splitter ny PC under skrivebordet mitt. Okei, det har egentlig ingenting med denne artikkelen å gjøre. Men saken er at når jeg først hadde gluggende lavere enn bordflata så fikk jeg øye på noe annet interessant. Nemlig denne:

Mekke en Mac?For de uinnvidde - deriblant meg selv i de dager - er dette en Power Mac G4. Jeg har egentlig ikke de største kunnskapene om Apples datamaskiner, men det er jo vanskelig å ikke mene noe om designet. Og jeg har nå blitt gammel nok til å stå fram og innrømme at jeg er en av dem som liker det.

De første ukene tenkte jeg jo at denne boksen bare stod der midlertidig, men det viste seg snart at ingen savnet den. Så jeg gjorde det eneste rette: smisket og tryglet om å få den. Ikke det at jeg i det hele tatt har bruk for en Mac, men maskinvare er maskinvare. Det at den også ser litt bra ut er jo ren bonus.

Etter en god del ryggslikking og ikke minst løfter om ubetalt overtidsjobbing ut året, ble adopsjonen gjennomført uten større problemer. Derfor har jeg nå omsider min første Mac.

Mekke en Mac?


Men hva i all verden skal jeg gjøre med den?

Spesifikasjonene for denne Mac-en er en (nettopp) G4-prosessor på 400 MHz, og den har utrolige 64 MB RAM. Dette var riktignok mer enn dugelig i det forrige årtusenet, men strengt tatt er den vel i dag noe utdatert. Det forklarer vel også hvorfor sjefen gliste bredt etter forhandlingene.

Etter et blaff av fortvilelse over endeløse kvelder ved tastaturet - og fremdeles uten en ny venn kalt Mac - startet den den onde PC-byggeren i meg å legge sine egne små og potensielt sadistiske planer. Tanken var at kanskje jeg ikke bruk for en sliten gammel Mac, men enda en PC kunne jeg jo sikkert få bruk for. I tillegg har jeg jo nok av egnede deler strategisk strødd rundt i heimen (for å villede eventuelle tyver).

Skal jeg virkelig...

Bygge om Mac-en? (Avsluttet)
Helligbrøde! Vantro hund!(20%) 181
Ja, og kjør "Mac OS" på den.(19%) 173
Nei, den er stygg. Kast den.(16%) 149
Ja, den blir fin på LAN!(13%) 120
Gi den bort til meg i stedet!(13%) 115
Ikke verd bryet.(12%) 111
Nei, bruk den som den er.(7%) 63
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men selv om det å røske ut det gamle treskeverket og i stedet bygge PC i Mac-kabinettet kanskje ville gi meg en sær form for tilfredsstillelse, ville jeg ikke være nærmere en ekte Eplekjekkas. Det begynte først å bli virkelig interessant når jeg leste at det var mulig å emulere Mac OS på en PC! Så kanskje jeg få meg en Mac likevel? Men vil en kreasjon av vanlige PC-komponenter klemt inn i et Mac-kabinett med Mac OS på gi den rette feelingen? Vil det gjøre at jeg blir akseptert innad i miljøet som en fullverdig bruker?

Mens svarene på spørsmålene over lar vente på seg, har en annen mulighet vist seg. Litt mindre drastisk selvfølgelig, men jeg kan også lure meg innpass ved å få Windows til å se ut som Mac OS. Jeg må bare huske på å ikke spille på PCen når det er folk i nærheten, sånn at jeg opprettholder mitt image som seriøs.

Jeg skal jo ikke leke Mac-bruker heller!

[Ugjyldig objekt (debatt)]