Du får 50 GB gratis lagring i nettskyen, som kan synkroniseres mot alle PC-ene dine automatisk med den nye programvaren.
Du får 50 GB gratis lagring i nettskyen, som kan synkroniseres mot alle PC-ene dine automatisk med den nye programvaren. Vis mer

MEGASync knuser Dropbox og Skydrive på kapasitet

Synkronisere inntil 50 GB mellom PC-ene dine og nettskyen.

Publisert
Sist oppdatert

Mega er en nettlagringstjeneste som ble startet av fildelingskongen Kim Dotcom tidligere i år. Her kunne hvem som helst lagre og dele inntil 50 GB uten at det kostet en krone, langt mer enn de aller fleste konkurrentene bød på.

Tjenesten ble raskt en stor suksess, ikke minst på grunn av god sikkerhet, kapasitet og hastighet, men manglet en vesentlig funksjonalitet i forhold til populære tjenester som Dropbox, Google Drive og Skydrive. Mapper og filer måtte nemlig manuelt lastes opp via nettleseren.

Les også: Få plass til mer i nettskyen

Blir Dropbox-konkurrent

Nå har nettopp Mega sluppet en betaversjon av MEGASync, et program som gjør det mulig å synkronisere mapper på PC-en din mot ditt område på MEGA sine servere. Hver gang du gjør en endring, sletter eller legger til noe i disse mappene, speiles endringene til ditt område på MEGA samt alle andre PC-er du måtte ha knyttet mot kontoen.

Det som skiller MEGASync mot for eksempel Dropbox, rent teknisk, er at du kan synkronisere flere "hovedmapper", og kan selv bestemme navn og plassering både lokalt og på ditt område på MEGA. Verdt å merke seg er også at MEGASync har tilhold på New Zealand, mens de andre nevnte befinner seg i USA og omfattes av amerikansk regelverk.

For ikke å glemme at du får 50 GB uten å betale, mot Dropbox sine 2 (som riktig nok kan økes ved hjelp av diverse triks).

Hvis ikke 50 GB er nok kan du for eksempel oppgradere til 500 GB for 88 kroner i måneden.

Du kan sette opp flere såkalte "syncs", og har full kontroll på mappenavn både lokalt og i nettskyen.
Du kan sette opp flere såkalte "syncs", og har full kontroll på mappenavn både lokalt og i nettskyen. Vis mer


Ikke helt ferdig

MEGASync er foreløpig i en tidlig betautgave, og finnes foreløpig kun for Windows. Den fungerte imidlertid helt fint under vår test. Det finnes også en klient for Android som gir deg tilgang fra mobilen, men foreløpig er funksjonaliteten her en del dårligere enn for de mer etablerte tjenestene.

På samme måte som med Dropbox og de andre mest brukte tjenestene får filer og mapper et lite merke i Utforsker, som indikerer om de er synkronisert mot MEGA eller ikke.
På samme måte som med Dropbox og de andre mest brukte tjenestene får filer og mapper et lite merke i Utforsker, som indikerer om de er synkronisert mot MEGA eller ikke. Vis mer


Du finner mer informasjon om MEGA i denne artikkelen, og kan laste ned MEGASync-klienten fra denne siden.

Les også: Her er den norske Dropbox-utfordreren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer