MEGA har fått forbedret webgrensesnitt, og støtter nå blant annet dra-og-slipp mellom mapper.
MEGA har fått forbedret webgrensesnitt, og støtter nå blant annet dra-og-slipp mellom mapper. Vis mer

MEGA ute av beta

Og nå blir den en snart en ordentlig Dropbox-konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Kim Dotcom er kanskje mest kjent for sin Megaupload-tjeneste som underholdningsbransjen fikk stengt på grunn av massiv ulovlig fildeling.

Tilholdssted New Zealand

Men nysatsingen hans MEGA er imidlertid langt mer renhårig. Fildeling er imidlertid også her en viktig del av pakka, men funksjonsmessig tar tjenesten sikte på å fungere tilnærmet likt nettlagringstjenester som SkyDrive og Dropbox - men med ekstra fokus på personvern og kryptering.

Ikke minst det faktum at tjenesten er lokalisert på New Zealand og ikke i USA, er et argument for MEGA, mener nok mange.

Også hastigheten skal være et fortrinn i forhold til konkurrentene. Da vi testet tjenesten sist var det kun vår egen båndbredde som satte begrensninger for hvor raskt vi kunne overføre data til og fra vårt område hos MEGA.

Flere nyheter

Tjenesten er nå ute av beta (betafasen har vart siden januar), og kan blant annet lokke med 50 GB gratis nettlagring for alle brukere, forbedret webgrensesnitt med blant annet dra-og-slipp mellom mapper og ordentlig trestruktur, samt egen Firefox-plugin som skal gjøre opplasting både raskere og enda sikrere.

Det er imidlertid flere ting som er rett rundt hjørnet for tjenesten. Den ene har vi allerede omtalt, Sync Client, som synkroniserer mapper og filer på datamaskinen din med MEGA-lagringsplassen din. Beta-versjonen som er tilgjengelig er for Windows, men både OSX- og Linux-versjoner er på trappene.

Med Sync Client vil MEGA fungere omtrent likt med nettskytjenester som Dropbox og SkyDrive.
Med Sync Client vil MEGA fungere omtrent likt med nettskytjenester som Dropbox og SkyDrive. Vis mer


Den andre er en klient for iPhone og iPad (Android-klient er allerede tilgjengelig). Når disse er på plass vil MEGA for alvor være en reell konkurrent til Dropbox og de andre, ikke minst på pris. MEGA tar for eksempel rundt 800 kroner året for 500 GB nettlagring, der Dropbox tar 600 kroner for 100 GB.

Planene er også klare for sikker kommunikasjon mellom MEGA-brukere, inkludert både tekst, vedlegg og videokonferanser, skriver Engadget.

Du finner mer informasjon på mega.co.nz.

Les også: Her får du 1000 GB til gratis lagring av bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer