MEGA med 50GB gratis nettlagring

Kim DotComs nye tjeneste er lansert i betaversjon.

MEGA er en ny nettlagringstjeneste som tilbyr 50GB gratis lagringsplass.
MEGA er en ny nettlagringstjeneste som tilbyr 50GB gratis lagringsplass. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sine to meter på strømpelesten er Kim DotCom slett ingen liten kar, og stod i sin tid bak tjenesten Megaupload; et nettsted der alle kunne laste opp filer og dele med andre.

De som lastet ned kunne så betale for å få raskere nedlasting, og nettstedet ble flittig brukt til å dele piratkopiert materiale. Underholdningsbransjen fikk nettstedet stengt for ett år siden og hevder at fildelingen har forårsaket mer enn 500 millioner dollar i tapte inntekter. Samtidig hevdes det at bakmennene har tjent over én millard dollar på tjenesten.

Nå er Kim DotCom klar med sin nye nettlagringstjeneste, MEGA. Og frieriet til nye brukere er ikke beskjedent – uten å betale en krone får du 50GB gratis lagringsplass, og vil du ha mer er prisene heller ikke avskrekkende. Eksempelvis får du 2TB lagringsplass for $20 i måneden; en femtedel av hva Google tar for samme mengde lagringsplass på Google Drive.


Sikkert som banken

Under slagordet «The privacy company» er sikkerheten satt i høysetet. Første gang du logger på, genereres det 2048-bits nøkler tilknyttet din brukerkonto, og alle filer som lastes opp, krypteres på maskinen før opplastingen finner sted. Dermed er det umulig å se innholdet i filene som ligger lagret hos MEGA. For å dekryptere dem, trengs nøkkelen som er lagret på maskinen din.

Du kan allikevel dele filene med andre; enten ved å gi mottakeren en URL til fila og deretter sende nøkkelen gjennom en annen kanal, eller inkludere den i URL-en som deles.

MEGA med 50GB gratis nettlagring


Ingen apper

Foreløpig er MEGA bare tilgjengelig gjennom en nettleser, og det finnes ingen apper til håndholdte enheter. Dette er altså ikke en tjeneste med synkronisering mellom enheter som går rett i strupen på Dropbox, Google Drive, Skydrive og lignende, men rett og slett en nettharddisk som er tilgjengelig via nettleseren, og der du også kan dele filer med andre.

I bruk ser tjenesten ut som en vanlig filbehandler, med mulighet for å laste opp og ned. Du kan også legge til kontakter og sende filer frem og tilbake.

Med 500.000 nye brukere i løpet av 14 timer har belastningen vært høy på MEGAs servere, og foreløpig er det langt fra imponerende hastigheter vi snakker om. Vår test mandag morgen gav oss ikke mer enn noen få kilobyte i sekundet i opplastingshastighet, men dette skal i følge DotCom bli bedre.

Vil du registere deg, peker du nettleseren til mega.co.nz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer