Mediespiller med ambisjoner

DVD-spiller, ekstern/intern harddisk eller nettbasert? Denne mediespilleren har ambisjoner om å håndtere det meste i en kompakt enhet. Vi har testet.

Vi har sett mange mediespillere med harddisk og noen som er nettbaserte, men denne gangen dukket det opp en spiller som byr på begge deler. I tillegg har den DVD-spiller og USB-tilkoblinger for tilkobling av enda flere lagringsenheter. Spilleren heter Dueple 350D og er produsert i Korea.

Allsidig boks

Selve kabinettet er i sort plast med hvite sider. Formene er noe avrundet, og designet minner mer om noe som hører hjemme på kjøkkenet enn sammen med TV og andre flate firkantede bokser. På avstand tenker man på brødrister eller kanskje matboks...

Ved nærmere ettersyn viser det seg at den har knapper og display i front, et rullehjul på toppen samt flere knapper, en spalte til DVD i fronten samt en rekke utganger bak.

Mediespiller med ambisjoner


Mediespiller med ambisjoner
Mediespiller med ambisjoner


To skruer holder lokket, innenfor er det bare å sette i en 3,5-tommers harddisk av EIDE-typen (ikke SATA), koble til strøm og flatkabel og skru på lokket. Avhengig av diskens kapasitet har du nå lagringskapasitet til et stort antall filmer, bilder og musikk.

Disken kobles til PC med USB 2.0 for å overføre data, og formatet er FAT32. Det går fint an å sette i en disk som allerede er formatert og inneholder mediedata.

Tilkoblinger:

 • DVI
 • Component
 • S-video
 • Composite
 • SPDIF
 • 2 x phono(stereo)
 • 2x minijack for mikrofon (karaoke)
 • Artikkelen fortsetter under annonsen

 • USB til PC
 • USB host x2 for lagringsenheter (minneplugg, harddisk)
 • Nettverk
 • strømadapter

I bruk

Vi koblet til Dueple til vår plasmaTV både med Composite via SCART og til HDMI med en overgang fra DVI. Bildekvaliteten var relativt utmerket i begge tilfeller, men DVI/HDMI ga naturlig nok et riligere og skarpere bilde.

Valg av utganger gjøres med en bryter på enheten eller med fjernkontrollen, det er bare å trykke mange ganger til den inngangen du har koblet til aktiveres.

Menysystemet er oversiktlig og byr ikke på noen overraskelser. Betjeningen er helt logisk og selvforklarende, bortsett fra nettverksinnstillingene. Her var heller ikke manualen til særlig hjelp.

Mediespiller med ambisjoner


Vi satte IP-adressen til Automatisk, dette skulle vi tro betyr at den får IP via DHCP. Så satte vi inn IP-adressen til vår testPC som Server IP. Da skulle mapper som er delt i nettverket dukke opp og man skulle kunne spille av/vise filene i disse mappene.

Men vi fikk ingen nettforbindelse med Dueple i det hele tatt, mens vår bærbare fikk IP umiddelbart når vi koblet den til samme kabel. Manuelt oppsett av IP ga heller ikke noen forbindelse.

Video i praktisk alle formater fungerte utmerket, også HD video i WMV-format både i 720 og 1080. Videofiler fra Nero (Nero Digital) fungerte i noen tilfeller, bare i ett tilfelle ville den på ingen måte stoppe og vi måtte ta strømmen.

Mediespiller med ambisjoner


Kodekene som støttes er MPEG 1/2/4 DivX, Xvid, WMV og den spiller mpg, ifo, vob, tp, ts, mp4, avi, asf og wmv.

Lydformater er også støttet i bredt utvalg, MP3, WMA, AAC, Ogg, PCM, AC3 og WAV. Tekststøtte er det også, for karaokefiler. DTS-filer mikses ned til analog stereo eller sendes direkte til SPDIF.

Bildeformater er derimot mer beskjedent, her er det JPEG som er det eneste valget.

Responsen fra fjernkontrollen er stort sett rimelig rask, ikke lynrask, men heller ikke treg. Det som tok lengst tid var famvisning av bilder og innlesing av Xvid-fil før start.

Konklusjon

Dueple 350D fungerer stort sett bra, bortsett fra nett-tilgangen som vi ikke fikk til å virke.

Her finner du flere bilder og skjermdumper av menysystemet

Dueple importeres av GO4IT.no - det finnes flere modeler, ta kontakt med distributøren for priser og levering.