MediaMonkey 2.3

En av de beste musikkjukeboxene på markedet er kommet i ny versjon. At den i tillegg kan brukes uten at det koster en eneste krone, er nesten for godt til å være sant!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finnes et utall medieavspillere på markedet, de fleste av dem koster penger dersom du ønsker full funksjonalitet. Det finnes riktig nok også en betalbar utgave av MediaMonkey, men funksjonene her tror vi de færreste vil ha bruk for.

Komplett løsning

MediaMonkey setter musikksamlingen din (MP3, Ogg Vorbis, WMA med mer) i system. Du finner en rekke forskjellige innfallsvinkler til samlingen din, for eksempel fysisk plassering, album, artist, årstall, genre etc. I tillegg har programmet innebygd avspiller som bruker samme plugins som WinAMP.

image: MediaMonkey 2.3Selvfølgelig har MediaMonkey også innebygd CD-ripper, og du kan rippe til formatene Ogg Vorbis, WMA og MP3 (LAME kodek). Du kan også brenne dine egne samle-CDer direkte fra programmet. I tillegg finnes mange andre små og fiffige funksjoner. Du får blant annet tilgang til en rekke musikkbutikker direkte fra spilleren, ikke bare én, slik flere av de andre store jukeboxene tilbyr.

Auto-tagging: noen bedre?

Og hvis du har mye "rot" i tagger og filnavn, er MediaMonkey løsningen. Versjon 2.3 har den beste tagge-funksjonen vi har sett noen gang. Du kan for eksempel merke av sporene som har mangelfull eller feil informasjon, høyreklikke, og velge "Auto tag from Amazon". Programmet leter deretter etter matchende informasjon fra Amazon sin musikkbutikk, og skriver tagger - inkludert bilde av plateomslaget, automatisk. Løsningen er svært rask og nøyaktig.

Deretter kan du omdøpe filer, og endre plasseringer basert på forhåndsdefinerte eller egenspesifiserte mønstre. Enkelt og kjapt.

Brukergrensesnittet er etter vår mening enkelt og funksjonelt. Det er i tillegg kjapt og stabilt, og skal i følge utviklerne ikke ha noen problemer med å katalogisere over 50.000 filer, uten at det vil gjøre programmet tregere. Vi har installert programmet på vår stue-PC, og har rippet hele CD-samlingen, totalt 10.000 spor. Programmet fungerer udmerket på PCen, en Pentium III 733 uten vifte, og i oppløsningen 640 x 480 piksler (se skjermbilder. Programmet stjeler generelt lite ressurser.

Skulle vi ha noe å utsette på programmet, måtte det være at det ikke støtter streaming av musikk/radiokanaler fra nettet.

Helt fersk utgave

Vi omtalte forrige versjon av programmet (2.2) i fjor sommer. Versjon 2.3 har fått en rekke nye funksjoner, blant annet den omtalte auto-taggeren, visning av plateomslag og støtte for nye filformater. Du finner en full oversikt over funksjonaliteten her.

MediaMonkey 2.3 kan lastes ned fra denne siden. Filstørrelsen er ca 4 MB.

Se flere skjermbilder fra MediaMonkey (versjon 2.2)